Uhapšen predsednik Mornara i poznati sportski radnik

Đorđije Pavićević, Predsednik košarkaškog kluba Mornar iz Bara, uhapšen je zbog sumnji da je krijumčario cigarete.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su zbog šverca cigareta Đorđija Pavićevića, dvoje službenika Uprave prihoda i carina Ivanu Kovačević i Veljka Đuričića i bivšeg zaposlenog u Pavićevićevoj firmi Nikicu Kovačevića.
Pavićević je Presednik KK Mornar iz Bara.

„Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a nakon pretresanja prostorija privrednog društva ‘P’ DOO B., Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode Ð.P., osnivača i odgovorno lice društva,kao i bivšeg zaposlenog u društvu N.K. i dva službenika Uprave prihoda i carina I.K. i V.Ð., zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja“, saopštio je „Vijestima“ tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Vukas Radonjić je objasnio da će SPO protiv osumnjičenih fizičkih lica podnijeti krivičnu prijavu, ali i protiv osumnjičenog pravnog lica „P“ DOO B. i tri osumnjičena pravna lica, „A. D. C.“ , „A.“ i „L.I.“, sa sjedištem u inostranstvu:
„Jer i za njih postoje osnovi sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije“.