Preminuo predsednik Herte!

najnovija vest

Predsednik berlinske Herte Kej Bernštajn preminuo je u 43. godini. Povodom ove tragične vesti oglasio se berlinski klub, a u svom saopštenju su naveli da su bili šokirani kada su dobili ovu informaciju.

-„Herta BSC je u utorak primila strašnu vest da je predsednik Kej Bernštajn neočekivano preminuo u 43. godini. Ceo klub, njegova uprava i članovi osoblja šokirani su i duboko ožalošćeni vestima“, stoji u saopštenju.

Naveli su da su u mislima sa njegovom porodicom i prijateljima.
„Svi u klubu tuguju zbog smrti Keja i misli na njegovu porodicu i prijatelje. Molimo sve da poštuju privatnost njegove porodice tokom ovog teško vremena“ piše još u njihovom soapštenju.

Herta Berlin je od leta2022.godine dobila novog predsednika kluba, pošto je na na glasanju izabran tada 41-godišnji Kej Bernštajn, bivši član i vođa navijačke grupe.

Kej Bernštajn se bavio kominikacijskim poslom, menadžer je koji ima svoju firmu u toj sferi a dobio je na glasanju povjerenje od 1.670 glasača od ukupno 3.016.

Drugi na izboru bio je bivši zastupnik u nemačkom parlamentu iz redova CDU-a Frank Stefl sa 1.280 glasova.

Novi predsednik je u svom tada pobedničkom govoru rekao kako je klub “na intenzivnoj njezi” te ga treba “ozdraviti iznutra” jer je Herta prvoligaški status zadržala tek nakon dodatnih kvalifikacija za ostanak.