Težak poraz Zvezde! Ostala je samo teorija.

U 26. kolu Evrolige košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa u „Štark areni“ rezultatom 93:91. Šanse za plasman u plej-in sveli su na teoretske.

Jedan od ključnih detalja meča odigrao se na 14.9 sekudni pre kraja, kod vođstva gostiju 91:89, kada sudije nisu videle da je Kinan Evans nagazio liniju na pola terena,a potom su dosudile prekršaj nad Tomasom Dimšom, koji je praktično rešio meč.Krenulo je negodovanje navijača koji su ubacivali predmete u teren.

Arbitri su zatim pogledali snimak gde se jasno vidi šta je Evans uradio, međutim nisu promenili odluku.

Košarkaš Žalgirisa Kinan Evans gazio je liniju na polovini terena prilikom pokušaja organizacije napada svoje ekipe, ali to jedan od arbitara nije video iako je bio u blizini.

Zvezdini navijači su pobesneli zbog takve odluke, pa čak su i zasuli teren tvrdim predmetima, zbog čega je usledio manji prekid.

Kada su sudije odsvirale kraj i krenule ka tunelu, nastao je novi haos. Arbitri su uz pratnju obezbeđenja jedva napustili teren, a kada su ušli u tunel „delije“ su počele da ga tresu, pa čak su ga i pocepale kada je sudijska trojka bila unutra.

Nema sumnje da će se zbog svega uslediti reakcija Evrolige i da crveno-bele očekuje kazna.