Srpski igrači su motor Partizana!

Posle pobede protiv Fenerbahčea na konferenciji za novinare Željko Obradović je postavio pitanje novinarima: Koliko su sada domaći igrači pomogli u trijumfu? Nije ovo Željko pitao tek onako. Postoji mali milion razloga za ovo pitanje.

Čitavu prošlu sezonu razni Čovići i Anđusi i Đurovići potpomognuti zvezdinim novinarima blatili su KK Partizan i činjenicu koju samo oni vide. Događalo se da u pojedinim trenucima utakmice na terenu bude svih 5 igrača stranaca. Ali kad se na kraju sezone podvuče crta i pogleda statistika cele sezone jasno se može videti da je učinak partizanovih domaćih igrača u najmanju ruku jednak učinku zvezdinih domaćih igrača. Zaboravlja se činjenica da je skoro celu sezonu Partizan igrao bez Balše Koprivice, da su veliki deo propustili Aleksa Avramović i Alen Smailagić.
Zaboravljaju razni Anđusi, Đurovići i Čovići da nije isto kad u ekipi imaš domaće igrače se 20 ili malo više godina ili kad u ekipi imaš igrače koji su bliži 40 nego 30 godina. Zaboravljaju da nismo i mi kao i oni režimski tim bez obzira koliko je ko para dobio od države. Pare su samo paravan da se nevidi šta se iza brda valja.

Umesto da se upitaju zašto najveći talenat srpske košarke mnogo godina unazad igra za Megu umesto za svoju Zvezdu. Zar nebi bilo bolje i za Zvezdu i za reprezentaciju da je Topić uz Teodosića i Nedovića i da uči od njih nego što to uče neki Jago ili Hanga. Nije sve u tome da rezultat bude danas bolji, treba malo misliti i na sutra. I sutra će se igrati košarka.

Ja a i većina ljudi koji vole sport i košarku ne možemo shvatiti da se u klub dovode talentovana deca, najbolja u ovoj državi, da bi u nižim kategorijama osvojili titulu i pokušali da postignu nešto u Evroligi za juniore a da onda nestaju sa scene. Koliko godina ima najmlađi domaći igrač u rosteru Zvezde i koliki ima učinak?

Partizan se ponosi sa domaćim igračima. Pogledajte ko je bio na terenu kad je počeo preokret protiv Fenerbahčea. Svih pet domaćih igrača. Pogledajte Čovići, Anđusi i Đurovići koliko minuta u ovoj sezoni ima Balša Koprivica, koliko ima Tristan Vukčević, koliko Alen Smailagić ili Uroš Trifunović. Pa još maloletni Sava Drezgić ima više minuta nego vaš domaći igrač nekad NBA šampion.

Mi jesmo KK Kamerun i tim se ponosimo. Jer kao što reče Željko Obradović ko je Pi Džej? Igrač Partizana, kao i svi ostali.
Zato nismo isti i nikad nećemo biti.