Šok ispovest čuvenog trenera. Tragedija mu uništila život!

Ivica Tucak je hrvatski vaterpolo trener i bivši vaterpolista. Od 2012. godine radi kao selektor reprezentacije Hrvatske.

Najtrofejniji je selektor reprezentacije Hrvatske u vaterpolu u istoriji. S Hrvatskom je bio prvak sveta 2017, prvak Evropskog kupa 2018, viceprvak sveta 2015, viceprvak Svetske lige 2015. i 2019, osvajač bronzanih medalja na Svetskim prvenstvima 2013. i 2019. i na Evropskom prvenstvu 2018. a na Olimpijskim igrama 2016. godine Hrvatska je pod njegovim vođstvom osvojila srebrnu medalju. Proglašen je trenerom godine 2017.godine.

Kao igrač bio je silno talentovan. Volio je jako i život. Kafana mu je bila dnevni boravak, pa nikad nije opravdao svoj vrhunski potencijal. Kao svaki Dalmatinac voli igrati karte. I karte su ga često znale gurnuti u probleme.
Igrao je poker dok se nije opekao kao što sam kaže. Od tada igra samo sa prijateljima za piće i klopu.

Obožava brzu vožnju i kako sam kaže skoro svakodnevno plaća kazne.

Uz njega su uvek i cigarete, porok kojeg se jednostavno nikako ne može rešiti.

Život proslavljenog Hrvata obeležila je jedna stravična porodična tragedija, pošto su on i supruga Marijana 2005. godine izgubili troipogodišnju kćerku Tenu. Na nju je na terasi jednog kafića u Šibeniku pao automat sa igračkama i zadobila je teške povrede glave od kojih nije uspela da se oporavi. Tucak ne voli puno da priča o tome…

„To je isključivo moja priča, ne volim o tome da govorim. To je samo moja tragedija i tragedija moje supruge, naša zajednička. Zašto se to moralo dogoditi i zašto na tako bizaran način, na to nema odgovora. Bilo je to jedno najlepše i najdivnije, ma zaista najpametnije dete na svijetu. Samo oni koji su takvo što proživeli, znaju o čemu pričam. Osećao sam se kao da neko s mene kida živo meso. To je stanje takvog šoka u kojem čovek ne razumije ništa, buđenja nakon toga su bolna, nešto su najbolnije što čovek može da doživi. Prošlo je dosta vremena, ali dan-danas to ne mogu u potpunosti osvestiti, zašto se to moralo dogoditi?!“, rekao je u jednom intervjuu Tucak.