Dušan Tadić, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije izjavio je posle meča da je teško primio vest da utakmicu sa Engleskom na startu Evropskog prvenstva mora da počne sa klupe za rezerve.

Selektor Dragan Stojković rešio je da iskusnog ofanzovnog vezistu ostavi na klupi. Umesto Tadića traku oko ruke nosio je Aleksandar Mitrović.

Selektor Dragan Stojković ubacio je Tadića u igru u 61. minutu, upravo umesto Mitra. Nažalost u preostalom vremenu nije uspeo da pomogne saigračima da se izbegne poraz.

Teško sam prihvatio odluku da ne počnem meč, valjda je to i normalno. Premijera EP, još protiv Engleza. Pričao sam sa Misterom, imamo otvorenu komunikaciju. Kapiten sam, lider tima i najbolji igrač, najspremniji, bez lažne skromnosti. Naravno da mi je žao što nisam igrao od prvog minuta. Svakako poštujem odluku selektora, iako se ne slažem s njim – rekao je Tadić.

Stojković je posle utakmice bio zatečen reakcijom Tadića.
„Uh, to nije dobro… To nije dobro ako je to rekao, to je bila moja odluka iz taktičkih razloga, želeo sam ga sa svežim nogama u drugih 45 minuta, radi se o taktici, ništa drugo.“

Na pitanje novinara da li će ova izjava kapitena izazvati buru u reprezentaciji, selektor je odgovorio.
„Kakva, bre, bura… Dajte, bre, ljudi. Taman posla. Neće biti bure oko kapitena. Moja odluka, moje viđenje. Nema nikakve polemike oko toga. Ja donosim odluke. Nema tu prostora za polemisanje.“, rekao je selektor Dragan Stojković.

 

Dušan Tadić je i te kako je ustalasao javnost i apsolutno nikog nije ostavio ravnodušnim. Podvukao je da poštuje odluku selektora, ali da se nikako s njom ne slaže. Tadić je ne samo što je gurnuo prst u oko Draganu Stojkoviću Piksiju pred celom Evropom, već je na specifičan način izazvao sve saigrače iz reprezentacije.

Da li će popularni Duća tim rečima izazvati požar koji će progutati „orlove“ i do temelja spaliti zajedništvo, drugarstvo i idiličnu atmosferu o kojoj pričaju danima. Možda je Tadić samo hteo da baci iskru, varnicu, koja će upaliti vatru kod svih preostalh 25 igrača koje je Piksi doveo u Nemačku i naterati ih da kao u transu odigraju preostale utakmice.

 

Možda će sad svaki od njih želeti da se, između ostalog, dokaže i kapitenu i da prihvati njegov „čelendž“, pa da vidimo ko je tu stvarno od kakvog materijala sazdan. Ko je najbolji, ko je najspremniji, bez koga se ne može i od koga sve zavisi.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije