Skandal na VTA turnira u Rimu. Nije htela da pozdravi rivalku.

Ukrajinska teniserka Anhelina Kalinjina nije želela da se pozdravi sa svojom rivalkom nakon meča polufinala u Rimu. Zbog ovog se diglo dosta prašine jer je jedna od obaveza svakog tenisera da se pozdravi sa protivnikom  na kraju meča.

U finalu VTA turnira u Rimu sastaće se Jelena Ribakina i Anhelina Kalinjina. Anhelina Kalinjina se nakon pobede u polufinalu samo odšetala do svog mesta i nije želela da se pozdravi sa protivnicom.

Pobedila je Ruskinju Veroniku Kudermentovu. Nije prišla mreži i nije se rukovala sa protivnicom!

„Devojka je iz Rusije, nije tajna zašto neću da se rukujem sa njom. To je zemlja koja napada Ukrajinu. Da, ovo je sport, ali je i politika. Ništa lično, ali genralno mi nije proihvatljivo“, rekla je Kalinjina posle pobede.

Šta je Kudermontova kriva što je njena porodica u teškoj situaciji i da se nalazi u zaraćenoj zoni, kao i da novac koji osvaja na turnirima koristi da pomaže ljudima koji su u opasnosti.

„Meni su treneri mama i tata, a pored njihove akademije je eksplodirala ogromna bomba. Ne pomažem samo njima i nije mi pritisak nego privilegija da igram ovde. Igram, idem dalje, zarađujem novac i onda mogu da pomognem. Za mene je to važno. Ali pomažem i porodici, pošto su mi baba i deda takođe na okupiranoj teritoriji i ne mogu da odu odatle. Odmah do njih su ruski vojnici sa vojnom opremom“, rekla je Kalinjina.

 

Šta vi mislite dali je morala biti kažnjena zbog nesportskog ponašanja.