Skandal na VTA turnira u Rimu. Nije htela da pozdravi rivalku.

Ukrajinska teniserka Anhelina Kalinjina nije želela da se pozdravi sa svojom rivalkom nakon meča polufinala u Rimu. Zbog ovog se diglo dosta prašine jer je jedna od obaveza svakog tenisera da se pozdravi sa protivnikom  na kraju meča.

U finalu VTA turnira u Rimu sastaće se Jelena Ribakina i Anhelina Kalinjina. Anhelina Kalinjina se nakon pobede u polufinalu samo odšetala do svog mesta i nije želela da se pozdravi sa protivnicom.

Pobedila je Ruskinju Veroniku Kudermentovu. Nije prišla mreži i nije se rukovala sa protivnicom!

„Devojka je iz Rusije, nije tajna zašto neću da se rukujem sa njom. To je zemlja koja napada Ukrajinu. Da, ovo je sport, ali je i politika. Ništa lično, ali genralno mi nije proihvatljivo“, rekla je Kalinjina posle pobede.

Šta je Kudermontova kriva što je njena porodica u teškoj situaciji i da se nalazi u zaraćenoj zoni, kao i da novac koji osvaja na turnirima koristi da pomaže ljudima koji su u opasnosti.

„Meni su treneri mama i tata, a pored njihove akademije je eksplodirala ogromna bomba. Ne pomažem samo njima i nije mi pritisak nego privilegija da igram ovde. Igram, idem dalje, zarađujem novac i onda mogu da pomognem. Za mene je to važno. Ali pomažem i porodici, pošto su mi baba i deda takođe na okupiranoj teritoriji i ne mogu da odu odatle. Odmah do njih su ruski vojnici sa vojnom opremom“, rekla je Kalinjina.

 

Šta vi mislite dali je morala biti kažnjena zbog nesportskog ponašanja.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije

Povezani postovi