Preminuo košarkaš i najviši glumac

Nekadašnji košarkaš i veliki glumac malih uloga, Milovan Tasić Tasa preminuo je u 77. godini.

Milovan Tasić rođen je 1947, u Donjem Crnatovu, opština Žitorađa. Gorostasnog centra, visokog 214 santimetara u Radnički je doveo trenerski mag Slobodan Piva Ivković. Milovan Tasić Tasa, centar Radničkog sa Crvenog krsta, igrao je deset sezona i odigrao 200 utakmica. Postigao je 601 poen.

Slobodan Piva Ivković je Tasića pronašao dok je orao njivu u rodnom selu. To je Tasić potvrdio u jednom od intervjua, kada je rekao:
Kada je Piva došao da me vidi, stvarno sam vozio traktor…

Tasić je bio teški centar. Skok mu nije bio jača strana jer je imao slaba kolena.

Tasića je život odveo na drugu stranu. Oprobao se na velikom platnu. Tasić se proslavio ulogama u kultnim filmovima „Maratonci trče počasni krug“ i „Ko to tamo peva“.

U jednom velikom intervjuu za Sport Klub govorio je i o glumi.
„Igrao sam u „Ko to tamo peva“, „Maratoncima“, „Hajde da se volimo 2“, u četiri Šijanova filma i isto toliko kod Čalića. S obzirom da u košarci tada nije bilo para, to je bila prilika za zaradu i nisam odbijao pozive reditelja. Sve je počelo 1970. godine na Krstu, prišao mi je na terenu čovek iz „Avala filma“, ne mogu da se setim njegovog imena, ali pozvao me je da igram u filmu „Bube u glavi“, reditelja Miše Radivojevića. Tu je glumio Dragan Nikolić, a ja sam dobio ulogu čudaka, koji je tapkao loptu u terazijskom pešačkom prolazu. Tako je počelo. Glumio sam i u filmovima: „Sulude godine“, „Vampiri su među nama“, „Svemirci su krivi za sve“, „Tajna manastriske rakije“. Bio sam i na snimanju filma u kojem je Bata naš Džejms Bond, ali je taj projekat propao zbog nekih nesuglasica.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije