Poznati motociklista poginuo nakon udesa u najsurovijih trci sveta

Od povreda zadobijenih posle nesreće na drugoj etapi reli maratona Dakar, španski motociklista Karles Falkon (45) preminuo je.

8. januara na kraju druge etape Falkon je pao sa motocikla i zadobio povredu glave. Posle ukazane prve pomoći, Falcon je prebačen u bolnicu. U bolnicu gde mu je dijagnostikovan moždani edem. Moždani edem, koji je izazvao komu, kao i prelom kičme, pet rebara, ključne kosti i levog zgloba.

U ponedeljak, 15. januara, Karles nas je napustio. Lekari su potvrdili da je neurološko oštećenje izazvano srčanim zastojem u trenutku nesreće bilo nepovratno. Karles je bio nasmejana osoba, uvek aktivan, koji je strastveno uživao u svemu što je radio, posebno u motociklima. Ostavio nas je da radimo nešto što je bio njegov san, da učestvujemo na Dakaru. Uživao je i bio srećan na svom motociklu. Moramo ga pamtiti po njegovom osmehu i sreći koju je pružio svima – navodi se u saopštenju tima. Katalonac, koji je drugi put učestvovao na Dakaru, Falkon je pao i teško se povredio tokom druge faze relija u nedelju 7. januara, nekoliko kilometara od kraja specijalne etape od Al Henakije do Al Duvadimija, prenosi portal Motorsport.