Poznati fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći!

Dijego Čavez, napadač meksičkog Huareza, tragično je izgubio život. Imao je samo 28 godina.

Navijači i meksička javnost tuguju zbog užasne nesreće koja se dogodila na Dan zaljubljenih.

Dijego Čavez, poznatiji kao Puma, je vozio crvenu Folcvagenovu „Bubu“. Izgubio je kontrolu nad vozilom u raskrsnici i zakucao se u stub pored puta. Preminuo je na mestu. Strašnu vest potvrdio je i njegov klub, koji se takmiči u elitnom rangu, odnosno Primeri.

„S dubokom tugom obaveštavamo celu zajednicu Huareza da je naš igrač Dijego Čavez poginuo rano ujutru, 14. februara, u saobraćajnoj nesreći. Tokom vremena provedenog u našem klubu, Puma je širio radost, entuzijazam, pozitivan duh i ljubav prema dresu koji nosi. Cela ekipa, stručni štab, rukovodstvo i osoblje slomljeni su zbog ove tragedije i činjenice da prerano moramo da se oprostimo od člana naše porodice“, navodi se u saopštenju.

Dijego Čavez Puma je rođen u Verakruzu. Tu je u istoimenom timu i počeo profesionalnu kariju. Nastupao je još i za Neksaku. U Evropi je nosio dres španske Salamanke.

Posle kratke epizode u Evropi brzo se vratio u Južnu Ameriku. Bio je član Toluke i peruanskog Manućija. U Huarezu je od februara prošle godine. Na 46 utakmica postigao je tri gola.

Navijači popularnih „zelenih“ na društvenim mrežama se opraštaju od Čaveza. Oni su od uprave kluba zatražili da se iz upotrebe povuče dres sa brojem 13, koji je nastradali centarfor nosio.

Veliki broj navijača okupio se oko stadiona, gde su zapalili sveće, doneli njegove slike i transparentne, kako bi mu odali poslednju počast.