Izraelci ga dočekali kao kralja!

Sagiv Jehezkela se odmah vratio u Izrael pošto su ga turske vlasti pustile su iz policijskog pritvora.

Sagiv Jehezkela, koji igra za fudbalski klub Antalijaspor, prethodno je priveden u policiju u Antaliji na ispitivanje nakon što je, tokom prvoligaške utakmice, pokazao solidarnost sa taocima koje drži palestinska militantna grupa Hamas.

Sagiv Jehezkel je rekao policiji tokom ispitivanja da je jednostavno pozvao na prekid rata u Pojasu Gaze kada je nakon gola pokazao narukvicu na svom zglobu na kojoj je pisalo: „100 dana 7.10.“ pored Davidove zvezde, a u vezi sa 7. oktobrom kada je Hamas napao jug Izraela i oteo taoce, preneo je AP.

Sagiv Jehezkel, posle neprijatnosti u Turskoj sleteo je danas u Izrael, a navijači njegovog bivšeg tima Hapoel Ber Ševe dočekali su reprezentativca Izraela sa zastavama tima i pesmom „Am Iisrael Chai“ i srdačno ga dočekali.

U oslobađanje Jehezkela bili su uključeni visoki diplomatski zvaničnici, pošto je o tom pitanju obavešten i premijer, dok su ministar odbrane Joav Galant i značajan broj drugih zvaničnika u izraelskoj vladi bili uključeni u alarmantni događaj, koji je konačno okončan nakon 24 sata.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije