Poznati fudbaler u komi, bori se za život!

Kristofer Olson, prvotimac Midtjilanda, hitno je hospitalizovan nakon što mu je pozlilo dok je bio kod kuće. Midtjiland se oglasio saopštenjem, kako bi javnosti objasnio u kakvom se stanju igrač nalazi.

Čuveni reprezentativac Švedske je u indukovanoj komi, i priključen je na respirator.
„U pozadini sve češćih glasina i nagađanja o razlogu odsustva Kristofera Olsona osećamo se prinuđenim da sa ovom objavom izađemo u javnost. On je izgubio svest u svom domu, u utorak, 20. februara. Prebačen je odmah u Univerzitetsku bolnicu u Arhusu, gde je hospitalizovan i nalazi se na respiratoru. Reč je o akutnoj bolesti u vezi sa mozgom, koja nije posledica samopovređivanja bilo koje vrste, niti je uzrok posledica spoljnih faktora. Tim vodećih danskih medicinskih stručnjaka trenutno radi pod velikim pritiskom da postavi dijagnozu i započne pravi tretman“, navodi se u saopštenju Midtjilanda.

Višestruki šampion Danske dodaje da njihov fudbaler ima punu podršku i da je okružen najbližima.
„Od prijema u bolnicu, Kristofer je okružen užom porodicom i članovima Midtjilanda, a leče ga specijalisti iz ove oblasti. Klub zahteva od javnosti da pokaže poštovanje i razumevanje, kako bi igrač, njegovi najbliži i lekari dobili neophodan mir i obezbedili mu što bolji oporavak. Svi smo, naravno, duboko pogođeni Olsonovom iznenadnom bolešću, naše misli su uz njega“, poručuje se u saopštenju.

Kristofer Olson je rođen u Norčepingu. Prošao je sve mlađe selekcije engleskog Arsenala. U prvom timu Arsenala nije dobio šansu da se dokaže. Prvi mandat u Midtjilandu imao je od 2014. do 2017. godine. Još je nastupao za švedski AIK, ruski Krasnodar i belgijski Anderleht, da bi se u danski tim vratio leta 2022.

Ove sezone odigrao je 20 mečeva i upisao pet asistencija. Poslednji put se na terenu našao 9. februara.

Kristofer Olson je za nacionalni tim Švedske upisao 47 nastupa. Ima samo 28 godina.