Petra Divac, usvojena ćerka Vlade i Ane Divac, želi da usvoji dete

Petra Divac napunila je 25 godina. Ona je ćerka proslavljenog košarkaša Vlade Divca i njegove supruge Ane. Ona je dugo u stabilnoj vezi sa Mihajlom Veruovićem. Ona i Mihajlo planiraju porodicu.

Petra je odrasla okružena pažnjom i ljubavlju. Petra je usvojena kada je imala 6 meseci. Čitav život je omiljena ćerka svojih roditelja i omiljena sestra braće Luke i Matije.

Petra je u okviru Fondacije svojih roditelja pokrenula projekat Usvojeni za usvojene. Ovaj projekat je namenjen usvojenim mladim ljudima.
Gostujući u emisiji Goce Tržan na K1 televiziji govorila o usvajanju kao opciji. I ona razmišlja da usvoji dete kada dođe vreme za majčinstvo.

Želim da budem roditelj, a volela bih da imam i biološku i usvojenu decu – rekla je Petra.

Petra je dalje govorila da želi da ima dvoje ili četvero dece. Govorila je i o svom srećnom detinjstvu.
Roditelji nas nikada nisu razdvajali. Sve lekcije koje su dobili Luka i Matija, koji su stariji od mene sedam, odnosno četiri godine, dobila sam i ja. Mama je često znala da mi kaže: Pa, dobro, zašto ti moraš dužim putem? Videla si kako su oni prošli, mogla si iz toga nešto da naučiš. A ja sam joj odgovarala da sam neko ko sve mora da oseti na svojoj koži.

Ona je istakla da želi da usvoji dete.
Usvojila bih dete, naravno. Smatram da je moje usvajanje srećna priča. Mama me je naučila da budem zahvalna što sam usvojena, odnosno što sam uvek imala porodicu.

 

Izvor: nadlanu.com