Ljubavna priča Snežane Ane i Vlade Divca

Vlade Divac i njegova supruga Snežana Ana su već 34 godine u skladnom braku. Živa legenda srpske košarke Vlade Divac i njegova supruga Ana su jedan od retkih poznatih parova za koje se nikad nisu vezivali skandali. Oni i sada izgledaju zaljubljeno kao i prvog dana.
Njihovu ljubavnu bajku upotpunjuju njihovi sinovi Luka i Matija i ćerka Petra.

Ana i Vlade Divac vlasnici su jedne od najlepših ljubavnih priča koja je svetskoj javnosti poznata. Njihov ljubavni život pravi je primer da i poznati mogu da uživaju u mirnom i skladnom porodičnom životu bez nepotrebnih skandala. Oni svaki slobodan dan koriste kako bi ga proveli zajedno. Naslednike su izveli na pravi put, te sada mogu da uživaju jedno u drugom.

Ana je sa našim proslavljenim košarkašem u braku od 1989.godine. Pre nekoliko godina se spekulisalo da su pred razvodom. Nisu obraćali pažnju na špekulacije ali su pokazali su da uživaju u njihovoj ljubavi više nego ikada.

Svesno sam odabrala brigu o deci umesto bavljenja glumom u SAD. Često mi nije bilo lako, ali sam verovala u svoju samostalnost u vaspitanju dece i sreću moje porodice. Jednom mi je Vupi Goldberg rekla da žena može sve, ali ne u isto vreme. Mnoge holivudske zvezde su mi se poveravale da su loše izabrale u životu jer bi sve Oskare dale za jedno zdravo i srećno dete – zaključila je Ana.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ osnovana je 2007. godine, kao nastavak dvadesetogodišnjeg humanitarnog rada Ane i Vlade Divca. Zahvaljujući podršci 800.000 pojedinaca, 775 kompanija i 130 organizacija, Fondacija je do sada prikupila više od 25 miliona dolara i obezbedila pomoć za 1.000.000 ljudi.

Ana je studirala na Fakultetu dramskih umetnosti, a na istom je i diplomirala 1990. godine, u klasi profesora Milenka Maričića. Glumu je uspela da upiše iz drugog pokušaja, a u Snežaninoj klasi bili su i mnogi poznati glumci.
Dragan Jovanović, Ivana Žigon, Nataša Vlahović, Dejan Matić, Dejan Paroški, Goran Daničić, Dušica Stefanović, Igor Pervić, Nebojša Ljubišić bili su Snežanini „klasići“, a ona se tada prezivala Orlović.