Partizan je šampion ABA lige

Nakon pobede nad Crvenom zvezdom 96:85 u petom meču finalne serije regionalnog takmičenja košarkaši Partizana postali su šampioni ABA lige. Ovo je sedma titula regionalnog šampiona a prva nakon 10 sušnih godina.

Partizan je sjajno započeo utakmicu. Izabranici Željka Obradovića su kontrolisali ritam utakmice. Partizan je imao sjajan šut za tri poena, a Zvezda nikako nije mogla da dođe do daha. Sjajan šut Partizana,loša odbrana Zvezde i lične greške Luke Mitrovića su razlog ogromne prednosti crno-belih na poluvremenu 54:34.

Gosti bolje ulaze u drugo poluvreme. Razlika se smanjivala malo pomalo. Zvezdu je služio šut ali dalje od minus 4 nisu mogli. Partizan je zaigrao bolje pogotovo u odbrani i titula je osvojena.

Najefikasniji na utakmcii je bio Kevin Panter sa 32 poena, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Ognjen Dobrić sa 18 poena.

Ovo je sedma titula Partizana u ABA ligi, a Zvezda ih ima šest.

Sutra svi ozbiljni klubovi i timovi kreću da rade. Neke stvari smo uradili dosad, ali nije bio trenutak da se priča i razgovora, s ozbirom da su igrači izrazili ogromnu želju da budu koncentrisani na plej-of. Klub je to poštovao i sada nas čekaju razgovori sa svima njima. Biće nam potrebno svima jedan period da stanemo, razmislimo i da vidimo koji je to put za budućnost„rekao je Željko Obradović.

Kada se podvuče crta, Partizan je napravio bum ove sezone, ali za upravu kluba, tek sada sledi ono najbitnije. Stvoriti tim koji može da bude konkurenta u kontinuitetu.