Obradović otkrio dramatičnu vest: Alen je u bolnici!

Partizan je pobedio Split lako i ubedljivo (76:53), ali su svi u timu zabrinuti zbog Alena Smailagića. Po završetku utakmice Željko Obradović otkrio je da je centar završio u bolnici i da čekaju informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Objasnio je to na konferenciji za medije.

„Imali smo situaciju na poluvremenu, da je Smailagić dobio udarac i otišao je u bolnicu. Žalio se na bol u plućima, čekamo da nam jave, nadam se da je sve u redu sa njim“, rekao je zabrinuti Obradović.

Zbog povreda van tima su kapiten Kevin Panter i Mateuš Ponitka.

„Nama fale dva igrača, kapiten Panter, koji će biti verovatno van i u narednom periodu. Ponitka, čini se da je blizu da se vrati na treninge, trebaće mu vremena da uhvati ritam. Dva igrača više u rotaciji prave razliku“, dodaje Obradović.

Tradicija je obećavala neizvestan meč u Splitu. Od toga nije bilo ništa. Izabranici Željka Obradovića rutinski su savladali rivala sa 76:53, najviše zahvaljujući šuterskoj rapsodiji u finišu prvog poluvremena.
Najefikasniji u pobedi Partizana bio je Uroš Trifunović sa 13 poena, Tristan Vukčević je dodao 11, a Balša Koprivica osam. Sa druge strane, Funderburk je ubacio 12, a Vuko 11.

Obradović je zahvalio domaćinima na srdačnoj dobrodošlici.
Želim da se zahvalim splitskoj publici na izuzetnoj dobrodošlici i svim ljudima ovde, od kako smo došli. Na divnom gostoprimstvu i to je ono što zaista želim da istaknem. Hvala svima, osećali smo se ova dva dana vrlo prijatno u Splitu – poručio je Obradović.