Novak Đoković se vratio treninzima.

Prošla su tačno 22 dana posle poraza od Janika Sinera u polufinalu Australijan opena. Dok je većina trenirala i igrala manje turnire Novak Đoković se odmarao. Iskoristio je dane odmora da ode malo sa porodicom na skijanje, a i da poseti prijatelje u Crnoj Gori.

Odmor je prošao i Novak Đoković se vratio treninzima. Srpski as se izgleda dovoljno odmorio i napunio baterije. Na Instagram stranici teniskog kluba „Puente Romano“ objavljen je video Novakovog treninga na betonskom terenu.

Novak sad boravi u Španiji u Marbelji. Najbolji teniser sveta nema zavoj na ruci ili laktu što se može jasno videti na videu koji je objavljen.

Đoković se u Marbelji sprema za naredni izazov na mastersu u Indijan Velsu. Turnir u Indijan Velsu počinje 6. marta. Naš as osvajao je prvi masters u sezoni pet puta tokom karijere, ali poslednji put 2016. godine. Na prethodna tri turnira nije učestvovao, jer mu nije bio dozvoljen ulazak u SAD zbog toga što nije vakcinisan protiv korona virusa. Novak samo u Majamiju, koji je osvajao šest puta, ima bolji procenat uspešnosti računajući sve masterse. Naime, u Indijan Velsu ostvario je 50 pobeda i devet poraza, što znači da mu je procenat uspešnosti 85 odsto, dok je u Majamiju ostvario skor 44:7, odnosno 86 odsto.

Svih top deset igrača najavilo je dolazak na prvi masters u sezoni. Prošle sezone u finalu su igrali Karlos Alkaraz, koji je osvojio titulu, i Danil Medvedev.