Najveća sportska ljubav-Dražen Dalipagić i Sonja Požeg

Spojila ih je ljubav prema sportu, a održalo razumevanje i poštovanje. Kako je i sama Sonja Požeg bila teniserka ona je u potpunosti mogla da razume koliko sport uzima, zato je uvek sa puno ljubavi i bez ijedne pridike željno iščekivala svog supruga Dražena Delipagića da dođe kući. Oni danas nakon toliko godina i dvoje dece uživaju u svojoj mirnoj porodičnoj luci. Na sve što su proživeli mogu da budu samo ponosni.


Dražen Dalipagić je legenda jugoslovenskog sporta. Član je košarkaške Kuće slavnih u Springfildu. Jedan je od najboljih igrača koji su nastupali za Partizan.


Sonja Požeg je rođena 31. jula 1948. godine u Beogradu. Sonja Požeg Dalipagić bila je uspešna teniserka. Bila je i reprezentativka Jugoslavije. U izboru „Tempa“ proglašena je za najlepšu sportistkinju Jugoslavije! Po profesiji je ekonomista. Danas voli da kaže da se tenis nekada igrao za pehare, a ne za novac!


Dražen Dalipagić je rođen 27. novembra 1951. godine u Mostaru. Najbolji je strelac Partizana svih vremena (8.278 poena), najbolji košarkaš Evrope 1977. godine. Na Svetskom prvenstva u Manili proglašen je za najboljeg igrača.


Sa reprezentacijom je osvojio pet zlatnih medalja – Olimpijske igre 1980, Svetsko prvenstvo 1978, Evropska prvenstva 1973, 1975, 1977, tri srebra – Olimpijske igre (1976), Svetsko prvenstvo (1974) i Evropsko prvenstvo (1981), kao i četiri bronzana odličja – Olimpijske igre (1984), SP (1982, 1986) i EP (1979).


I sportski su bili vezani. Ljubav prema Partizanu takođe su oboje gajili, a Dražen je baš u tom klubu i počeo svoju profesionalnu karijeru i stekao ime. Imaju dvoje dece ćerku Sanju i sina Davorina.

Dražen je i mlađim ljubiteljima sporta poznat kao deo tria Kića, Moka, Praja – pobeda do kraja. Bio je neponovljiv strelac. U dresu Venecije je dao Virtusu 70 poena.


Danas Dražen i Sonja živaju u „penziji“ i zajedničkom vremenu. Njih dvoje, inače, imaju ćerku Sanju i sina Davorina, koji je takođe bio dobar košarkaš.