Šampion Moto GP-a pregažen na stazi

Na stazi Katalunja veliki incident obeležio je trku Moto GP šampionata. U incidentu je učestvovalo nekoliko vozača. Najdeblji kraj izvukao je Frančesko Banjaja.

Odmah na startu trka Moto GP šampiona za veliku nagradu Katalonije na stazi se pojavila crvena zastava. U prvom krugu došlo je do incidenta u kojem je učestvovalo više vozača, a među njima su se našli Enea Bastianini, Žoan Zarko, Aleks Markez, Marko Beceki i Fabio di Đanantonio. Najgore je prošao aktuelni šampion Frančesko Banjaja. On je ubrzo nakon prvog incidenta pao sa motocikla, da bi na njega zatim naleteo Bred Binder i prešao mu preko noge.

Prema poslednjim informacijama Banjaja je nakon incidenta ostao pri svesti, a ubrzo je prevezen u medicinski centar baš kao i Bastijanini.
Kako je saopšteno, čitav incident nalazi se po istragom.

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja oseća se dobro posle teškog incidenta koji je dogodio na startu trke na Veliku nagradu Katalonije.
Doktor Čarte je najpre izjavio da je Banjaja dobro koliko može da bude, da ima određenu traumu u predelu tibije i fibule, kao i neku povredu za koju nisu sigurni da li je od sada ili od ranije.

Nekoliko sati kasnije stigla je zaista lepa informacija – Italijan je prošao bez preloma i ima nekoiliko kontuzija!

Izostanak Banjaje iskoristili su vozači Aprilije, pobednik Aleš Espargaro i drugoplasirani Maverik Vinjales.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije