Milojević: Dosta priče da je Zvezda povlašćena

Nezadovoljan rezultatom utakmice na večitom derbiju trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, je na konferenciji za novinare više pričao o pričama koje kruže državom nego o samoj utakmici. Govorio je trener o tome da mu je dosta priče o tome da je jedan klub povlašćen, a drugi potlačen i zapitao se ako je to tako zašto Zvezda nije pobedila na derbiju.

Zaboravio je Milojević da se zapita da li je sudija meča Pavle Ilić koji se i rukama i nogama trudio da Zvezda pobedi trebao da šutira loptu umesto napadača ili da svira da je Zvezda postigla gol iako je lopta otišla u gol aut. Da li je sudija Pavle Ilić trebalo da svira penal u prvih deset minuta utakmice kako su to uradile sudije na dve prethodne utakmice Crvene zvezde. Verovatno je trebao kad vidi da je malo jedan penal da svira još jedan da bi se Zvezda osigurala. Zar nije bilo dovoljno gospodine Milojeviću što vam je omogućavao da stvarate šanse dok protivnički igrač leži na terenu posle faula kojeg su napravili igrači Zvezde, da faul igrača Zvezde pretvori u faul nad igračem Zvezde i omogući vam slobodnjak sa 17 metara.

Zaboravio si gospodine Milojeviću da je igrač Zvezde, Hvang, kao zadnij igrač odbrane napravio faul i da je po propisima fudbalske igre morao da dobije crveni karton i napusti igru. Zaboravio si da je samo par minuta kasnije iz samo njemu poznatih razloga isključio igrača Partizana, Severinu. Koliko je to van fudbalskih propisa potvrdio je i Zvezdin veliki navijač, Arenin stručni konsultant Zdravko Jokić.

Zaboravio si gospodine Milojeviću da je u loži stadiona Crvene zvezde bio i selektor reprezentacije. Piksi je došao da gleda potencijalne reprezentativce, a u Zvezdi na terenu samo trojica i sva trojica starija od trideset godina.

Zaboravio si gospodine Milojeviću da je u Super ligi promenjeno pravilo bonus igrača kako bi selektor mlade reprezentacije Srbije mogao da bira reprezentaciju od igrača koji igraju za svoje klubove. Kod Zvezde bonus igrač reprezentativac strane države. Ko je to omogućio?

Pa rukovodstvo FSS ili drugostepeni organ upravljanja FK Crvena zvezda. Sve propise koje gospodin Terzić nema pravo da donese, on to zatraži od Dragana Džajića i Nedimovića i oni to po kratkom postupku donesu.

Nema potrebe da Vas gospodine Milojeviću podsećam na to što je sve promenjeno na zahtev Terzića i Crvene zvezde od trenutka kad je izabrano novo rukovodstvo FSS. To znaju i oni koji nikad nisu kročili na bilo koji stadion u ovoj državi.

Da li vas gospodine Milojeviću treba podsećati da Vam je ova država našla sponzora od kojeg imate veće prihode godišnje nego što više od dve trećine klubova Super lige ima budžete.

Ima milon još stvari o kojima bih Vam mogao pisati da vidite ko je miljenik a ko potlačeni kako Vi rekoste na konferenciji za novinare.

Na konferenciji za novinare vaših glasila koji se ubiše zadnjih 20 dana ko će više da napiše šta vam treba da bi i u sezoni 24/25 igrali direktno u Ligi Šampiona. Kako to Vas proglasiše za šampione Super lige Srbije kad još ima kako vi rekoste 13 kola do kraja prvenstva. Da li vi iz ovoga možete zaključiti ko je miljenik a ko potlačeni?

Gospodine Milojeviću dobro Vas je naučio Zvezdan Terzić za ovih par meseci koliko ima od kad ste se vratili u Zvezdu.