I ovo smo dočekali! Sudijski ekspert tvrdi da je Partizan oštećen.

U 172. „večitom“ derbiju, u utakmici 24. kola Super lige Srbije fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su u Beogradu nerešeno 2:2. Pred punim stadionom „Rajko Mitić“ odigran je dobar derbi. Zvezda je bila bolja, ređala je i promašivala šanse ali igrači Partizana su se junački borili i zasluženo osvojili bod.

Najlošiji akter na terenu bio je sudija Pavle Ilić. Od prvog do zadnjeg sekunda utakmice pravio je greške. Srećom po sudiju napadači Zvezde danas nisu bili efikasni, to ga je spasilo.

Prvu grešku napravio je u 16 minuti kada nije svirao faul u korist Partizana. Dok je igrač Partizana ležao na terenu Zvezda je nastavila akciju, stvorila priliku za gol ali srećom po sudiju nije je iskoristila.

U 21. minutu dosuđen je faul kada je Kalulu oborio Hvanga na 17 metara od gola. Na snimku se jasno vidi da je faul napravio igrač Zvezde Hvang. Srećom po sudiju posle odličnog šuta Kange Marković je loptu glavom izbacio u korner. Zanimljivo je da je Arenin strčni konsultant Zdravko Jokić ovo ocenio kao grešku sudije.

Sledeća sporna situacija bila je pred sam kraj prvog poluvremena, kada je Spajić postigao gol. Na snimku se jasno vidi da se Šerif Endiaj gura sa Natkom, koji se sudara sa svojim igračem i pada. Spajić postiže gol dok igrač Partizana leži na travi. Po sudiji nema ništa sporno i Zvezda je povela.

Nova sporna odluka je viđena u 72. minutu, kada je Hvang oborio Kalulua kao poslednji igrač odbrane, ali sudija Pavle Ilić mu je pokazao samo žuti karton.

Stručni konsultant smatra da je kazna adekvantna i da nije bila očigledna šansa za gol. Da je to bilo suprotno siguran sam da bi stručni konsultant drugačije vidio. Ovako umesto da Partizan ima igrača više za par minuta Partizan ima igrača manje.

Ubrzo je usledila i situacija sa Ksanderom Severinom, Holanđanin je dobio drugi žuti karton, a Jokić kaže da je to greška.
Diskutovali smo, bolje da gledamo ovu situaciju, padaju, nije skok, sudija nije blizu njih, na jedno 15 metara gleda, svi se pitamo šta je bilo i kako je došlo do faula. Čim se mi pitamo i gledamo snimak dugo, da utvrdimo šta je bilo. Drugi žuti karton je morao da bude vidljiv za sve na stadionu, da niko ne postavlja pitanje zašto je bio. Mislim da je moglo bez kartona, jer se radi o derbiju, drugi žuti karton mora da izađe sam iz džepa.

Ovo od Jokića nismo očekivali.