Ko sve od Srba ima NBA prsten?

Denver čeka rivala u finalu NBA lige. Majami vodi 3:1 u pobedama protiv Bostona i još jedan trijumf vodi u veliko finale. Član Denvera je Nikola Jokić a član Majamija je Nikola Jović. Eliti srpskih igrača i trenera koji su osvojili NBA titulu pridružiće se Jokić ili Jović.

2004. godine sa Detroit Pistonsima, Darko Miličić, osvojio je titulu i oborio rekord postavši najmlađi košarkaš u istoriji sa NBA prstenom. On je prvi Srbin koji se okitio NBA prstenom.

2011. godine, Peđa Stojaković je sa Dalasom osvojio titulu i postao drugi košarkaš iz Srbije sa NBA titulom. Peđa je na zalasku karijere stigao do zvanja NBA šampiona.

Ognjen Kuzmić, sadašnji centar Crvene zvezde, je 2015. godine bio deo ekipe Golden Stejta koja je osvojila titulu na čelu sa Karijem i Tompsonom.

Četvrti srpski košarkaš sa NBA titulom je Nemanja Bjelica, koji je takođe sa Golden Stejtom uzeo prsten, i to prošle sezone.

Prošle sezone u tituli Golden Stejta učestvovao je i Dejan Milojević kao član stručnog štaba Voriorsa. Dejan Milojević je drugi srpski trener u istoriji sa ovim priznanjem.

Prvi trener koji je uzeo NBA prsten je, Igor Kokoškov, koji je kao član stručnog štaba Detroiit Pistonsa u sezoni 2003/2004, zajedno sa Darkom Miličićem osvojio ovo veliko priznanje.

Jokić ili Jović biće nosioc sledećeg prstena. Koji Nikola će poneti prsten znaćemo sredinom juna.