Ko je Ibrin otac? Pevač narodnjak kojeg je pivo oteralo u razvod. Video)

Svi znamo ko je Zlatan Ibrahimović popularni Ibro. Malo nas zna ko je otac Ibrin? Ibro je sad penzioner ali je bio jedan od najboljih i najplaćenijih fudbalera. Zlatan nikad nije krio da su ga na početku karijere mnogi osporavali. Mnogi su ga i ponižavali.Jedan od tih koji su ga osporavali i ponižavali i sumljali u njega bio je njegov otac Šefik.

 

Otac Ibre je Šefik Ibrahimović. Poreklom je iz Bosne i Hercegovine. Kao imigrant je radio kao domar u Švedskoj. Pod stare dane počeo se baviti muzikom, gradio je karijeru pevača narodne muzike.

Imao je više uspeha na nastupima u kafanama širom Evrope nego što je imao pregleda na Jutjubu. Šefik je poznat i po nadimku Kinko. Dve pesme je posvetio Zlatanu (Sine moj i Zlato, Zlatane).

Šefik je uvek volio kafanu i alkohol. Zbog alkohola mu se i raspao brak sa Ibrinom majkom Jurkom.

Zlatan je počeo karijeru u timu MBI da bi posle nekoliko godina prešao u klub FBK Balkan.
Razlika između ova dva kluba,kako je pričao Zlatan, bila je drastična. Razliku su stvarali očevi igrača. U jednom klubu su očevi bodrili svoje sinove i ekipu, u drugoj su psovali i svoju decu i ostale igrače. Zlatan je više puta govorio da njegov otac nije išao na utakmice niti ga je zanimalo kako je u školi.

Zlatan je u svojoj autobiografiji napisao da je Šefik imao svoje pijančenje i svoju narodnu muziku i da ga ništa drugo nije zanimalo.
Jednog dana sve se promenilo. Od totalne nebrige postao je posvećeni otac i najveća podrška. Išao je na treninge,gledao utakmice i izrezivao novinske članke.

U pomenutoj autobiografiji Zlatan je napisao da je na treninge išao gladan jer u frižideru sem piva nije bilo ništa drugo.

U knjizi je Zlatan napisao da je otac prestao da pije kad je shvatio da mu je sin uspešan.