Kako je nastala omiljena Noletova pesma?

Na mečeve Dejvis kupa srpski teniseri su na teren izašli praćeni taktovima pesme „Veseli se srpski rode“ pevačice Danice Crnogorčević.

Uvek gde je Novak, a ima i muzika ova pesma je obavezna. Novak nikad nije krio da mu je to jedna od omiljenih pesama. A kako je pesma nastala?

Danica Crnogorčević izvodi ovu pesmu. Ona ima 30 godina. Za Danicu kažu da je najmoćniji glas Crne Gore.

Tekst i muziku za ovu pesmu je napisao sveštenik, njen suprug Ivan Crnogorčević.
Za medije je Ivan ispričao kako je pesma nastala:
„Dok sam čekao da se Danica i naša kćerka Kasija spreme da izađemo u šetnju, stajao sam u hodniku i dobovao neku muziku prstima po zidu. Pitao sam Danicu da li ima neka pesma tog ritma i ona je rekla da nema. U glavi mi je stalno bila rečenica „Veseli se srpski rode zbog slobode…“ Kada je pesma nastala nije bilo ni govora o litijama, a kada su počele litije u Crnoj Gori, pesma se nametnula kao himna…, „-ispričao je sveštenik.

11, May, 2021, Belgrade – The 14th Lady and Gentleman of the Year award ceremony was held at the Epic center. Danica Crnogorcevic and Ivan Crnogorcevic. Photo: Antonio Ahel/ATAImages
11, maj, 2021, Beograd – 14. ceremonija dodele priznanja Dama i dzentlmen godine odrzana je u Epic centru. Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Ivan i Danica imaju četovro dece i žive u Crnoj Gori.

Danica je pevačica etno i duhovne muzike. Njeno devojačko prezime je Nikić. Danica je diplomirana istoričarka umetnosti.

Danica se 2018. udala za sveštenika Srpske pravoslavne crkve, đakona Ivana Crnogorčevića, sa kojim ima četvoro dece. Diplomirala je na Fakultetu istorije umetnosti sa prosekom 10 i stekla zvanje specijalista istorije umetnosti.

Nastupala je na brojnim festivalima duhovne i etno muzike širom Evrope. Prvi solo album duhovne muzike pod naslovom Gospode dođi sa 11 pesama, objavila je 2018. uz podršku i blagoslov manastira Ostrog.