Ima samo 18 godina! Angelina Topić osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu!

Na Evropskom prvenstvu u Rimu u skoku uvis srpska atletičarka Angelina Topić je osvojila srebrnu medalju. Angelina Topić je zablistala u finalu Evropskog prvenstva „Rim 2024“! Angelina je kao 18-godišnjakinja, osvojila srebrnu medalju u nestvarnoj borbi.

Iako ubedljivo najmlađa učesnica završnih borbi za odličja, kao jedina koja je rođena posle 2001. izvrsno se nosila sa elitnom konkurencijom. Topićeva je rođena 26. jula 2005. godine.

Rasplet je počeo baš 1,95, jer su posle te visine još samo Srpkinja i dve Ukrajinke, šampionka sveta Jaroslava Mahučik i njena sunarodnica Irina Geraščenko, ostale u borbi za odličja.

Na 1,97 Mahučičkova je nastavila da briljira. Topićeva je baš tada obezbedila srebro, jer je iz trećeg pokušaja izjednačila lični rekord. Irina Geraščenko treći put bila neuspešna i došla do bronze.

Naša atletska nada je tada rešila da uradi nešto neočekivano. Propustila je visinu od 1,99 i „napavši“ 2,01 želela je da pređe u vođstvo. Nije uspela.

Angelina Topić ispisala sjajnu stranicu istorije srpske atletike, postavši već sa 18 godina evropska vicešampionka.

Nema sumnje da je ovo tek početak njene blistave karijere. Sledeći cilj su naravno Olimpijske igre u Parizu koje su na prgoramu od 26. jula.

Da vas podsetimo, srpska atletičarka, Angelina Topić, izabrana je za najbolju mladu atletičarku Evrope za 2024. godinu!

Angelina Topić je evropsko srebro i srpsko sportsko zlato!

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije