Golman na aparatima, bore mu se za život. Drama u PSŽ!

PSŽ slavi titulu kao prvi klub koji je od prvog do poslednjeg kola bio na čelu tabele. Slavlje je uskoro prekinuto jer je rezervni golman Serhio Riko hitno hospitalizovan. Pao je sa konja i zadobio povrede opasne po život.

Serhio Riko je u PSŽ stigao 2019. godine iz Sevilje i za klub iz Pariza je branio 24 utakmice. Riko je u subotu uveče bio u Strazburu na klupi na utakmici u kojoj je PSŽ postao prvak Francuske. Sledeće jutro već je bio u Andaluziji, u pokrajini Uelva. Tu je doživeo nesreću.

Povodom ove situacije oglasio se i klub:

„U teškom je stanju“, rekao je portparol Pari Sen Žermena.

Prema navodima španskog portala Relevo Rikov konj se sudario sa drugim, odbeglim konjem. Golman i njegov konj pali su na zemlju, a tom prilikom Rika je kopitom u glavu udarila jedna od životinja. Špancu su tom prilikom slomljeni vratni pršljenovi i pretrpeo je moždani udar.
Hitna pomoć je brzo stigla i helikopterom prebacila povređenog golmana u bolnicu u Sevilji. Tamo je stavljen na aparate za održavanje života.

„Trenutno čekamo rezultate i nemamo mnogo informacija o stanju. Znamo samo da su narednih 48 sati ključni“, saopštila je porodica.

Želimo mu brz oporavak.