Godišnjica odlaska slavnog fudbalera

Mnogi su zavoleli fudbal zbog njega. Zbog njegovih slobodnih udaraca, fenomenalnih golova i karaktera kakav se retko viđa. Prošlo je godinu dana od odlaska Siniše Mihajlovića, a ljubitelje sporta u Srbiji i širom sveta i dalje boli pomisao da ga više nema.
Posle bitke sa leukemijom na današnji dan prošle godine preminuo je Siniša Mihajlović. Napustio nas je jedan od najvećih fudbalera koje je naša zemlja imala. Jedan od najvoljenijih srpskih sportista nas je napustio 16. decembra 2022. godine posle lavoske borbe sa leukemijom gde se nije predavao do poslednjeg časa i postao je simbol hrabrosti u čitavom svetu.

Miha je za to vreme prošao kroz tri ciklusa hemioterapija, a odrađena mu je i transplantacija koštane srži. Na sve to tokom epidemije korone na Apeninima 2020. preležao je i opaki virus, a ubrzo se potpuno vratio treninzima i obavezama u Bolonji.

Igračku karijeru počeo je u Borovu, da bi nakon toga 1988. godine stigao u Vojvodinu, a dve godine kasnije u Crvenu zvezdu sa kojom je ispisao stranice bogate istorije srpskog kluba! Nakon fenomenalnih igara na „Marakani“ preselio se u Romu 1992. godine, potom u Sampdoriju, odakle je prešao u Lacio posle četiri godine! Nebesko plavi dres je nosio do 2004. godine, kada je prešao u Inter i zaokružio veličanstvenu karijeru!
Sedeo je na klupi Katanije, Fiorentine, reprezentacije Srbije, Sampdorije, Milana, Torina, potpisao je i za Sporting, a poslednji klub koji je vodio bila je Bolonja.

Ćerka Siniše Mihajlovića, Viktorija Mihajlović, na godišnjicu smrti svog oca objavila je srceparajuću poruku na svom Instagram profilu.
„Danas se navršava godinu dana otkako si postao nevidljiv, tata. Da li si primetio da su mi ostala tri ispita do diplomiranja? I da svaki dan idem na posao sa strašću i posvećenošću? Da, istina je da mi je soba i dalje u neredu… Da, i dalje izgovaram previše psovki i ponekad mi se bokal polomi , kao što si govorio…
Ali, nadam se da si ponosan na mene, upola onoliko koliko sam ja ponosna na tebe.
Sada je dosta sa pisanjem ovde, samo ti i ja znamo šta jedno drugom kažemo svakog dana…
Hvala ti, tata. Nema na ovom svetu muškarca kao što si ti, imati te za oca je moja najveća sreća.“

Na svom Instagram profilu obratila javnosti i njegova supruga Arijana sa kojom ima petoro dece.
„To nije bila samo ljubav. To je taj zagrljaj koji mi je govorio da se ne plašim. Jedna godina bez tebe, nedostaješ mi“, napisala je nekadašanja voditeljka i manekenka.

Arijana se nije odvajala od Mihe od momenta kada su se upoznali do poslednjeg dana, zbog čega joj je nedavno priznanje odao i njegov brat Dražen.
„Srećan rođendan najjačoj ženi koju poznajem, lavici! Hvala sve što si uradila za čoveka pored sebe“, napisao je Dražen uz fotografiju Siniše i Arijane.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije