Cirkus u Superligi Srbije. Ovo nema nigde.

Superliga Srbije trebala je da počne 21. jula. Zbog poznatog slučaja Kolubara početak je pomeren za 29. jul. Kako nazvati ligu u kojoj se desetak dana pred početak šampionata ne zna ni koliko će klubova brojati, ni koji je raspored, ni po kom će se sistemu igrati. Po pravilniku liga broji 16 klubova koji će igrati po dvokružnom bod sistemu, pre nego što se podeli na plej-of i plej-aut.  Jedna odluka FSS-a napravila je pravi haos.

Odluka da se fudbalski klub Kolubara kazni oduzimanjem devet bodova obila se o glavu vrhuški u savezu. Klub iz Lazarevca je podneo žalbu. UEFA je žalbu usvojila. Čitav slučaj je prosleđen Sportskom sudu za arbitražu (CAS) u Lozani. Konačnu odluku sud će doneti 21. jula i ona će biti obavezujuća i za organe u Srbiji.

Za isti dan zakazan je žreb takmičenja. Kako će izgledati žreb ne znaju ni oni koji su ga zakazali. Ukoliko CAS presudi u korist Kolubare nastati potpuni haos. Prema informacijama koje su dospele do javnosti, rešenje je da se klub iz Lazarevca prilkjuči trenutnom sastavu Superlige.

Njegos Petrovic i Umar Sadiq Crvena Zvezda – Partizan Superliga Super liga Srbije Mart 1. 2020. 1.3.2020. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Da li će liga brojati 16, 17 ili 18 timova niko ne zna. A po propisima godinu dana ranije trebalo bi sve znati. Nije ovo jedina odluka koja mnogo toga menja. Pre desetak dana promeniše zakon o strancima. Sad se i sudije pobuniše i prete štrajkom.

U Srbiji je nastavljen fudbalski cirkus. Ovo nema ni u amaterskom fudbalu.