Bila je prosečna teniserka, a sada želi da proslavi najbrže rastući sport.

Padel je izmišljen još davne 1969. godine u Meksiku. Padel je kao sport doživeo ekspanziju tek u poslednjih nekoliko godina! Padel toliko brzo raste, a to potvrđuje i podatak da je u Španiji već prevazišao tenis po popularnosti. Očekuje se da će padel vrlo brzo postati olimpijski sport.

Čileanka Paulina Antonela Blanko, bivša teniserka, je jedna od onih koja se „svim silama“ trudi da padel promoviše. Ova atraltivna Čileanka je očigledno shvatila da je padel budućnost.

Nije postigla neke rezultate u tenisu ali da je nastavila Paulina je mogla da bude najseksi igračica na Turu.
Osim što se bavi padelom Paulina zarađuje i zbog svojih atraktivnih fotografija koje kači na Instagram. Na društvenim mrežama je prati skoro 300.000 ljudi.

Svojevremeno se slikala sa Nadalom, sliku objavila uz komentar najbolji teniser ikada.

Paulina talno objavljuje fotografije sa padel terena, ali je shvatila i kako funkcioniše algoritam Instagrama, pa je profil obogatila i sadržajima u kojima nema padel ili teniski reket u ruci.

Padel je izmislio Enrikue Corcuera. Trenutno je najpopularniji u Španiji, Meksiku i Andori, kao i latinoameričkim zemljama kao što je Argentina. Sada se počinje brzo širiti po Evropi i drugim kontinentima.