Bik sa Majorke propustio tri meč lopte i ponovo se žalio na povredu!

Rafael Nadal, španski teniser, doživeo je poraz u četvrtfinalu ATP turnira u Brizbejnu. Poražen je od 43. tenisera sveta, Australijanca Džordana Tompsona.

Nadal nije iskoristio tri meč lopte u drugom setu. Španac je poražen posle žestoke borbe, koja je trajala više od tri sata i 24 minuta, rezultatom 2:1 u setovima (5:7, 7:6, 6:3).

U završnici trećeg odlučujućeg seta Nadal je zbog bola koji je osetio u gornjem delu butine, u visini kuka koji mu je pravio probleme, bio prinuđen da zatraži medicinsku pomoć. Nakon toga je nastavio meč, ali je po njegovom kretanju i bolnim grimasama na licu bilo jasno da nije sve u najboljem redu.

Tompson će u polufinalu igrati protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, koji je pobedio domaćeg igrača Rinkija Hidžikatu sa 6:1, 6:4.
U drugom polufinalu igraju prvi nosilac Danac Holger Rune i Rus Roman Safijulin.

Nadal se vratio na teren nakon godinu dana pauze. Pre samog starta 2024. godine poslednji meč je odigrao 18. januara 2024. kada je poražen od Amerikanca Mekdonalda u drugom kolu Australijan opena.

„Bol je na istom mestu, ali osećam da je mišić u pitanju od umora. Prošle sezone je to bila tetiva i osećaj je bio potpuno drugačiji. Više sam osetio. Jedini problem je što je isto mesto, pa sam zabrinutiji nego inače“, rekao je Nadal i dodao:

„Nadam se da su mišić ’napunjeni’ posle nekoliko dana napora i veoma teškog meča. Već sam rekao da mi je cilj da budem konkurentan za nekoliko meseci. Tačno je da sam odigrao dva meča. Mnoge stvari mogu da se dogode mom telu posle godinu dana bez takmičenja. Nadam se da je samo mišić u tom predelu opterećen“.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije

Povezani postovi