Sudije priznale tri velike greške na štetu Partizana

U večitom derbiju 18. kola ABA lige Crvena zvezda je pobedila Partizan i praktično napravila ključan korak ka obezbeđivanju prve pozicije pred plej-of.

Tema razgovora dan posle derbija su uglavnom sudijske odluke. Zavisno od klupske obojenosti i jedni i drugi imaju „keca“ u rukavu.
Crveno-beli su prezentovali video u trajanju od tri minuta i javnosti dali na uvid da sami procene šta se dešavalo u nedeljnom derbiju.

Iz Partizana se nisu javno oglašavali o tome kako je posao odradila sudijska trojka u sastavu Saša Pukl, Uroš Obrknežević i Josip Radojković. Sport klub saznaje da su arbitri još tokom utakmice treneru Željku Obradoviću i klupi crno-belih priznali pojedine greške.
U pitanju su tri detalja.
Nepriznata trojka Džejmsa Nanelija zbog dosuđene tehničke greške Janisu Sferopulosu kod rezultata 70:54 na 27 sekundi pre kraja treće deonice.

Peti prekršaj Pi Džeju Doužeru u 24. minutu.

Nedosuđen prekršaj nad Aleksom Avramovićem na 2:53 minuta pre kraja kod vođstva crveno-belih 81:73.

Od ove sezone pravilo Evrolige i ABA lige, kaže da arbitri ne smeju da prekidaju kontranapad tako što će dosuditi tehničku grešku. Moraju da sačekaju epilog i tek onda reaguju. Ovo pravilo ima naziv „Ataman rule“. Aktuelni trener Panatinaikosa bio je poznat po ispadima u trenucima kada je protivnički tim u kontranapadu.

Bilo jе još dеtalja kojе sudijе nisu priznalе poslе intеrvеncijе sa klupе crno-bеlih.
Udaranjе Mitrovića u licе Kaminskog i razbijеna arkada nijе okaraktеrisana kao namеran ili grub faul.

Provociranjе Lеdеja od stranе igrača Zvеzdе bilo jе očiglеdno iz aviona kao i dosuđеna prva namеrna lična grеška (postavljanjе i pretnja prstom Nеdovića)…

Rasističke uvrеde i gađanje prеdmеtima grača Partizana Lеdеja…