Bankarka ih prevarila za 44 miliona dolara

Nekadašnji igrač Atletika iz Madrida i Barselone, Arda Turan, otkrio je medijima u domovini da je ostao bez svega. Bez i poslednjeg evra koji je zaradio igrajući fudbal.

Arda Turan, bivši turski reprezentativac, nije prvi, a sigurno ni poslednji bivši fudbaler koji je naseo na prevarantske šeme i ostao bez svega.
Turan je za turske medije ispričao da je naseo na prevarantsku šemu, koju je vodila izvesna Sedžil Erzan, direktora Denizbanke iz Istanbula.

„Prevarila me. Namamaila me rečima da ko god uloži novac u fond koji je vodila, dobro će zaraditi. Dao sam joj više od 13.000.000 evra“, jada se Arda Turan.

Kada je već bilo kasno shvatio je da je prevaren.
„Uzela mi je sav novac koji sam zaradio i prevarila me. Nestalo je sve što sam stekao tokom karijere. Sve to me je potpuno iscrpelo“, dodao je Turan.
Arda Turan nije jedini fudbaler, niti klijent Denizbanke koji je ostao bez miliona pokazala je istraga turske policije. „Nasankao“ se i Fernando Muslera, Urugvajac koji brani za Galatasaraj, a kojem je nestalo milion evra. Ojađeni su i bivši turski reprezentativci Emre Belezoglu i Emre Čolak, kao i čuveni trener Fatih Terim, koji nije toliko loše prošao, pošto je ostao „samo“ bez 300.000 evra.

Ukupno je 29 žrtava prevare, a cela suma koja je netragom nestala je 44.000.000 dolara.

Organizatori ove šeme, Sedžil Erzan i četiri muškarca su u pritvoru. Naravno, svi su pred sudom odbacili optužbe.