Zvezda će moći da ima više stranih igrača na terenu na mečevima Superlige nego drugi klubovi

Osman Bukari dobio je srpski pasoš, potvrđeno je u Službenom glasniku. Osim Bukarija, u procesu dobijanja srpskog državljanstva je i Edmund Ado. Za sada u Službenom glasniku nema potvrde da je i dobio.

Od igrača rođenih van naše zemlje u Crvenoj zvezdi srpski pasoš već poseduju Gelor Kanga i Jegor Prucev. Srpski pasoš u Crvenoj zvezdi imaju i Aleksandar Dragović, Mirko Ivanić i Marko Stamenić koji će isti dobiti ovih dana. Koga to zanima što oni igraju za Austriju, Crnu Goru i Novi Zeland, važno je da je njima dodeljen srpski pasoš da bi mogli igrati za najveći srpski tim.

Pored ovih 7 igrača stranaca sa srpskim pasošem, Crvena zvezda ima u timu i Omri Glazera, Irakli Azarova, Aleks Viga, Kings Kangvu, Žan Filip Krasa i Piter Olajnika. Ovih 6 bez i onih 7 sa pasošom je komplet tim sa dve rezerve. Kad krajem septembra počme Evroliga imaćemo priliku da gledamo našeg prvaka u kojem selektor naše reprezentacije neće imati koga da gleda ko je zanimljiv za našu reprezentaciju.

Crvena zvezda je pokrenula inicijativu za promenu pravila o broju stranih igrača na terenu na utakmicama Superlige Srbije.
Zanimljivo da je inicijativu ZveZde podržao i sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević. Ima li neko da je sumljao da će Matijašević podržati Zvezdu?

Mene zanima pitanje i volio bih da se neko od nadležnih oglasi, kako iz Ministarstva tako i iz FSS i kaže nam koji su to viši državni interesi da Osman Bukari, Edmund Ado i Jegor Prucev dobiju srpski pasoš kad nisu ispunili nijedan uslov za dodelu pasoša. Ovde nisam ubrojao Gelora Kangu jer on ima ispunjen jedan uslov.

Pitanje za presednika i zamenika presedika FSS, gospodu Dragana Đajića i Branislava Nedimovića– Da li će Superliga u sezoni 2024/24 biti regularna ako ste i pre početka lige napravili neregularne uslove?

Znam da će biti za mene pitanje zašto isto nisam pisao kad su u pitanju Natko i Rikardo. Nisam zato što su Natko i Rikardo ispunili barem jedan uslov, kao što je ispunio i Kanga.

I na kraju pitanje za naviječe Crvene zvezde- Ako je KK Partizan KK Kamerun šta je onda FK Crvena zvezda?

 

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije