Veliki broj navijača stigao na aerodrom. Košarkaše očekuje spektakularan doček!

Košarkaška reprezentacija Srbije je oduševila čitavu naciju igrama na Mundobasketu. Završila je Svetsko prvenstvo 2024. na sjajnom, drugom mestu.


Avion sa srpskim košarkašima i njihovim stručnim štabom je sleteo u 23.50 na beogradski aerodrom Nikola Tesla! Posle uobičajene carinske procedure, „orlovi“ će se pojaviti pred okupljenim navijačima koji ih već uveliko čekaju.
Reporter Radio-televizije Srbije javio je da je oko 1000 navijača došlo da sačeka heroje Mundobasketa.


U avionu, u specijalno opremljenom delu, je i Boriša Simanić, koji je u Manili imao dve operacije i nažalost morao je da mu bude odstranjen bubreg.

Dok se čeka izlazak izabranika Svetislava Pešića skandira se i „Srbija, Srbija!“ i „Šampioni!“.

Koliko su navijači u Srbiji čekali svoje košarkaše jasno se videlo na sajtu „Flightradar“ gde je preko 5.000 ljudi pratilo let aviona „Mihajlo Pupin“ iz Manile do Beograda.

ONI SU SRPSKI HEROJI:
Igrači:
Aleksa Avramović, Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Boriša Simanić, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Nikola Milutinov.
Treneri:
Svetislav Pešić, Nenad Jakovljević, Saša Kosović, Oliver Kostić, Marko Marinović, Ognjen Stojaković

Sjajna scena. Naš trofejni basketaš, prvi na FIBA rang listi u basketu 3×3, Stahinja Stojačić, izašao je pred okupljen narod, a navijači mu skandiraju „MVP! MVP!“

Prvo se iz zgrade pojavio kapiten Bogdan Bogdanović,zatim Nikola Milutinov, a za njima svi ostali. Dok igrači dele autograme aerodromom odjekuje Aleksaaa.

Navijači skandiraju „Gudurić Marko!“ momku koji je promašio trojku u poslednjem minutu finala, za izjednačenje, i zbog toga bio vrlo utučen. Sjajna scena, nema šta.

Dok Bogdan Bogdanović daje izjavu okupljenim novinarima, navijači glasno skanidraju „Jedan je Bogdan kapiten!“.

– Presrećan sam što vidim ove ljude ovde, hvala im! Nadam se da su uživali što smo im priredili kao tim. Ovo je ogroman motiv za dalje – rekao je kratko Bogdan Bogdanović.

O ovome sanjaš kada si mali, gledao sam kao dečak dočeke medalja, a sad sam sa druge strane. Nikada nisam bio deo ovako složne ekipe, mi smo prava porodica – objasnio je Filip Petrušev.

Poslednji je izašao selektor Svetislav Pešić, koji je takođe pozdravljen velikim aplauzom, ali i skandiranjem okupljenih – „svi za jednog, jedan za svi“.

 

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije