Švajcarci tvrde: „Delije“ čeka pakao! Sprema se napad na navijače Zvezde!

U okviru Lige šampiona fudbaleri Crvene zvezde gostuju večeras u Bernu ekipi Jang bojsa. U centru pažnje tamošnjih medija nalaze se navijači šampiona Srbije.

Švajcarski mediji tvrde da su domaćini preduzeli sve moguće mere da ne dođe do sukoba. Mediji pišu i to da domaćini nastoje da na „Vankdorf“ stadion uđe što manje navijača Crvene zvezde.

Prema najnovijim informacijama situacija bi vrlo lako mogla da eskalira u Bernu, ili u nekom od okolnih mesta, a razlog su navijači Rome. Prema pisanju portala „20minuten.ch“ Švajcarska bi mogla da bude mesto velikog navijačkog sukoba.
Prošlog februara, srpski navijači spalili su ukradenu zastavu rimske ultras grupe. Sada bi trebalo očekivati njihov kontranapad.​ Naime, od 4. februara traje žestok spor između ultrasa Crvene zvezde i Rome. Oko 50 pristalica Crvene zvezde napalo je ultra grupu „Fedayn“ kod Olimpijskog stadiona u Rimu. Srbi su doputovali iz Milana, gde su prisustvovali košarkaškoj utakmici svog kluba. Tokom napada koji se dogodio nakon utakmice Serije A između Rome i Empolija, uspeli su da ukradu nekoliko navijačkih zastava Rome. Dve nedelje kasnije, na beogradskom fudbalskom stadionu zapaljen je naopako postavljen transparent sa natpisom „Fedayn“ – piše ovaj medij.

Za tamošnje organe reda problem predstavlja to što će u četvrtak Roma igrati svoj duel u Ligi Evrope, i to u Ženevi, protiv Serveta.
Oči su sada sve više uprte u naredne datume na kojima bi ultrasi sa obe strane mogli da se sastanu, a prvi od njih je danas, utorak, u Bernu. Jer samo dva dana posle utakmice Lige šampiona između Jang bojsa i Crvene zvezde, Roma igra u Ženevi. Kako se može čuti sa aktivne navijačke scene Jang bojsa, koja održava i prijateljske odnose sa italijanskim klubovima, Rimljani bi trebalo da ranije stignu u Švajcarsku i planiraju napad na srpske navijače.

Zbog ove situacije se oglasio i Reta Nusa, direktor za bezbednost u gradu Bernu.
Sa strane vlasti, naravno, svesni smo scenarija da bi Romini navijači mogli da dođu u Bern. Da li će se zaista pojaviti, znaće se tek uveče. Takođe je upitno da li bi se dve suprotstavljene grupe zaista sastale u centru Berna. Može se zamisliti, na primer, da bi se mogli sresti u spoljnoj oblasti. Ako ultrasi žele okršaj, teško da ćemo moći da ih zaustavimo. Ali ako se to dogodi, policija će intervenisati – istakao je Nause.

Prema pisanju švajcarskih medija, ultrasi Jang bojsa održavaju prijateljske odnose sa italijanskim klubovima. Rimljani bi trebalo da ranije stignu u Švajcarsku i eventualno isplaniraju napad na srpske navijače.