Srušila se posle treninga i umrla na putu do bolnice!

Zainab Ali Nakvi, pakistanska teniserka umrla je nakon što se srušila u svojoj sobi nakon treninga uoči ITF juniorskog turnira. Imala je samo 17 godina. Ova mlada teniserka je preminula na putu do bolnice u ponedeljak kasno uveče.

Sa teniserkom je u sobi bila i baka koja je potražila pomoć nakon što se devojka onesvestila.
Veoma je tužno jer je Zainab bila veoma perspektivna teniserka u ženskom krugu i entuzijastično je radila na osvajanju ITF juniorskih takmičenja – rekao je visoki zvaničnik Pakistanskog teniskog saveza.

Policijski zvaničnik koji je vodio slučaj rekao je da su je lekari proglasili mrtvom nakon što je dovedena u bolnicu u Islamabadu.
Lekari sumnjaju na srčani udar i nazvali su ga prirodnim uzrokom smrti, a njeni roditelji takođe nisu želeli obdukciju i predali su njeno telo na transport nazad u Karači – rekao je on.

Zvaničnik PTF-a rekao je pod uslovom anonimnosti da lekari sumnjaju da je kod nje reč o hipertrofičnoj kardiomiopatiji, bolesti u kojoj srčani mišić postaje deblji.

Predsednik Teniskog saveza Pakistana, Aisam-ul-Hak Kureši, rešio je da teren na kome je trebalo da nastupa Zainab Ali Nakvi na ITF J30 turniru u Islamabadu – ubuduće nosi ime ove prerano preminule teniserke.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije