Srpski basketaši u četvrtfinalu Evropskog prvenstava u basketu.

Reprezentacija Srbije u basketu tri na tri pobedila je u Jerusalimu selekciju Austrije sa 21:20, u meču prvog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu.

Srbija je tokom celog meča bila u zaostatku. Austrija je vodila i sa 12:18. Pet sekundi pre kraja dvojku za pobedu Srbije postigao Strahinja Stojačić.
Najbolji učinak u selekciji Srbije imao je Stefan Kojić sa sedam poena. Nemanja Barać je dao poen manje. Po četiri poena upisali Stojačić i Marko Branković.

Basketaši Srbije su posle Austrije danas pobedili i Izrael rezultatom 22:19 i tako obezbedili prvo mesto u grupi A Evropskog prvenstva. Aktuelni prvak Evrope se danas protiv Austrije namučio, a taman kad je delovalo da neće tako biti protiv Izraela, domaćin šampionata se na velika vrata vratio u meč. Kod vođstva Srbije 20:13, Izrael je vezao šest poena. Marko Branković trojkom doneo pobedu „orlovima” i prvo mesto u grupi.
Parovi četvrtfinala (četvrtak):
Srbija – Holandija,
Francuska – Austrija,
Letonija – Češka,
Litvanija – Belgija.

Basketaši Srbije su četvorostruki uzastopni prvaci Evrope. Na EP u Izraelu igraju u sastavu Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać. Sastav je pretrpio promene ali ambicije su ostale iste.