Skandal nad skandalima! Uhapsili fudbalera zbog ovoga!

Nakon gola koji je postigao u prvenstvu Turske ovog vikenda, izraelski fudbaler Sagiv Jehezkel, slavio je na način koji će ga skupo koštati.
Jehezkel je doneo bod svom Antalijasporu golom protiv gostujućeg Trabzonspora. Taj pogodak će ga gotovo sigurno koštati otkaza, a već ga je i strpao u zatvor.

Jehezkel je u kameru pokazivao na zglob svoje leve ruke. Na zavoju je imao poruku – „100 dana, 7.10“. Nedvosmisleno je aludirao na napad Hamasa na Izrael 7. oktobra, odnosno broj dana koliko su izraelski taoci bili u zarobljeništvu pre nego što su oslobođeni.

Da je to uradio u rodnoj zemlji bio bi heroj, ali kobna greška je što je to učinio u Turskoj.

Video klip proslave postao je viralan na društvenim mrežama. Uprava Antalijaspora je reagovala. Saopštili su da je Sagiv Jehezkel suspendovan.
Oglasio se predsednik kluba Sinan Boztepe:
„Njegov ugovor će biti raskinut, ne prihvatamo takvo ponašanje pojedinaca, pa nek nas košta i titule“, izjavio je on.
Posle utakmice fudbaler je priveden. Tužilaštvo u Antaliji pokrenulo je istragu protiv njega zbog toga što je „podsticao ljude na mržnju i neprijateljstvo“.

Koliko je sve otišlo daleko govori i činjenica da se oglasio čak i turski ministar pravde Jilman Tunč, a proslava gola je bez sumnje presela Izraelcu.
Suprotno reagovanju u Turskoj, navijači iz domovine su odmah krenuli da mu pružaju podršku na društvenim mrežama:
„Dođi kući, svi te čekaju“
„Šampione, svi naši sportisti treba da odu iz te zemlje“
„Ovaj čovek je kralj“ – samo su neki od komentara Izraelaca.

Reprezentativac Izraela je stigao u Antalijaspor prošlog leta iz Hapoel Berševe za 850 hiljada evra, igra na poziciji desnog krila, a postigao je šest golova i upisao dve asistencije.