Real se pomirio sa odlaskom Hezonje

Španska “Marka“ piše da se Real Madrid praktično pomirio sa činjenicom da Mario Hezonja neće biti dio ekipe u narednoj sezoni. Izgleda da je gotovo. Hezonji ističe ugovor na kraju tekuće takmičarske godine. Odavno se spekuliše da neće potpisati novi.

Španska “Marka“ je i ranije pisao da je 29-godišnji košarkaš odbio dve ponude za produžetak saradnje. Mario je nezadovoljan finansijskim uslovima, ali i ulogom u timu.

Svi su izgledi da će Hezonja podići sidro i po okončanju važeće saradnje promeniti sredinu.

Hezonja se afirmisao kao jedan od najboljih krilnih košarkaša u Evropi. Nije zadovoljan platom. Smatra da zaslužuje bolju platu. Madriđani to nisu spremni da mu ponude. Problem za Real je što ugovori ističu i Valteru Tavaresu i Vensanu Poarjeu. U čitavoj priči je navodno i Panatinaikos. Grci su ponudili za tri godine, teška 2.000.000 evra po sezoni. Sve ukazuje da bi mogao da se vrati u OAKA Arenu.

Real je navodno zainteresovan i za Lorenza Brauna. Real će morati u ljetnom prelaznom roku potražiti i krilo, ali će morati i da podeblja ponudu pre svega za Tavaresa. Tavaresa traže mnogi klubovi iz Evrope i neki klubovi iz NBA su zainteresovani za njegove usluge.

Hezonja je sa Realom osvojio Evroligu prošle seozne. Ove sezone je pružao veoma dobre partije u kontinuitetu, postizao 13 poena, uz 4,4 skoka na 27 nastupa u Evroligi, ali je bio starter na samo devet mečeva. U decembru je bio i MVP elitnog takmičenja.