Problemi u reprezentaciji Bosne i Hercegovine! Jusuf Nurkić i Džanan Musa otvoreno pričali o svemu.

Na pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu koji se igra u Poljskoj učestvuje i košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine. Na konferenciji za medije pred takmičenje govorili su dva najbolja igrača, Jusuf Nurkić i Džanan Musa.

Umesto da govore o šansama svoje ekipe i najave turnir Nurkić i Musa su pričali o problemima sa kojima je suočena reprezentacija i igrači reprezentacije.
„Zadnjih 30 godina imamo iste probleme. Imamo velike probleme sa uslovima svake godine, ne možemo osnovne stvari dobiti i nemamo se kome obratiti. Mi pravimo mnogo bolje rezultate od uslova. Mi nemamo uslove, četvorica spavaju u jednoj sobi. Nemamo kondicionog trenera. Političarima plate ne kasne, ništa im ne kasni. Mi moramo osigurati normalne uslove deci koja u budućnosti žele nastupati za BiH. Kod nas je cirkus i igrači će odlaziti da igraju za druge reprezentacije“, poručio je Nurkić.Džanan Musa se samo nadovezao na reči saigrača.-potvrdio je sve što je ovaj rekao.

„Stvari koje je Jusuf rekao mi svi znamo i one se moraju rešiti odmah. Mi nemamo plan, nemoguće je da u jednoj reprezentaciji četvorica spavaju u jednoj sobi i dodiruju se nogama. Bitno je da Savez stane iza nas. Druge selekcije imaju po 9-10 pripremnih utakmica, a mi imamo dve. Mi idemo da osvojimo turnir, ali pitanje je da li je ovo normalno?!“, kazao je Musa.

Kapiten Miralem Halilović je rekao kako su finansije glavni problem.
„Savez mora naći način da finansira sam sebe. Pogledajte šta radi Slovenija. Zašto ne postaviti neke fan šop radnje, reklame sa momcima poput Garze, Nurkića… To nas frustrira, sve je uvek improvizacija. U teretanu idemo taksijem, spava se po autima… Mi dolazimo ovde iz ljubavi“, rekao je kapiten reprezentacije.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na predolimpijskom turniru igra sa Mađarskom, Portugalom i domaćinom Poljskom. Samo pobednik ide dalje.

Košarkaši Bosne i Hercegovine nisu izborili plasman na Mundobasket.