Ovo samo košarkaši mogu. Srbija u finalu Svetskog prvenstva! (Video)

Naši reprezentativci su nadvisili odličnu Kanadu 95:86 i posle deset godina izborili finale Svetskog prvenstva. Predvođeni izvanrednim Bogdanom Bogdanovićem, kome su se ovog puta pridružili Nikola Milutinov, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić i Aleksa Avramović pobednik se nije dovodio u pitanje.

Jedan od najboljih na terenu bio je Aleksa Avramović. Aleksa Avramović nije skirvao emocije nakon pobede.
Svi znamo koliko je on važan. Opet nam je poslao poruku. Znali smo koliko je ovo bitna utakmica, kolko je ovo bitan tim. Al mi smo znali sta nam ovo znači. Ovo je borba za Borišu, porodicu, kumove, našu braću i sestre – rekao je Avramović sa suzama u očima.

Naši heroji, armija Svetislava Pešića, učinila je Srbiju ponosnom po ko zna koji put! Orila se pesma sa tribina, a orila se i među igračima! Nikola Jović je povikao:
Ovo nisu saigrači, ovo su braća! Posao nije završen! Šta da pevamo? Pevaćemo kad osvojimo! Ma ajde: Na, na, na…. – zapevali su naši momci „Freed From Desire“, a mi im želimo svu sreću u nedeljnom finalu.

Srpski tim predvodio je kapiten Bogdan Bogdanović sa 23 poena, Ognjen Dobrić ubacio je 16, Nikola Milutinov takođe 16, uz 10 skokova, Marko Gudurić završio je meč sa 12, a Aleksa Avramović sa 10 poena, uz dve ukradene lopte.

Srećno momci u finalu!