Ostvario podvig, pa se rasplakao. Molio se Bogu i Emi.

U beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ se prošlog maja desila velika tragedija. Među ubijenom decom bila je i Ema Kobiljski. Deset meseci kasnije njen otac Dragan ostvario je veliki uspeh i – emocije su pokuljale.

Odbojkaši Rapida iz Bukurešta prvi put u istoriji osvojili su Kup Rumunije. Trener odbojkaša Rapida je upravo Dragan Kobiljski.

Odbojkaši Rapida iz Bukurešta su u hali u Mioveniju savladali u finalu gradskog rivala Steauu.

Čim je meč završen, počelo je veliko slavlje igrača Rapida…

Dok su svi slavili trener Dragan Kobiljski se sav „u suzu pretvorio“.

Dragan Kobiljski je trijumf posvetio tragično stradaloj ćerki Emi. Zato i ne čudi što su ga emocije preplavile posle istorijskog uspeha do kog je odveo bukureštanski Rapid.

22. februara, Dragan Kobiljski je dajući izjavu u Višem sudu u Beogradu, rekao da njegov odbojkaški klub koji trenira u Rumuniji u poslednje vreme postiže određene sportske uspehe i da on to, u neku ruku, vezuje sa zaštitom i pomoći njegove ubijene ćerke Eme.
Na putu do sale za treninge, moje pešačenje od 20 minuta se pretvara u hodajuću molitvu Bogu i Emi da nam daju snage, da nas čuvaju i zaštite. Ja znam da na nebesima ima nekog ko nam nedotastaje najviše. Čim se završi trening, ja želim da popričam sa Emom. Osećam njenu zaštitu i njenu pomoć, da ona te neke sile usmeri ka nama i neću toga da se odreknem – rekao je tad u sudnici.

U sudnici je on ispričao da su on i Ema uvek bili u istom timu kada su igrali društvene igre, a majka i druga ćerka u „protivničkom“, a dodao je i da je Ema odbojku zbog njega zavolela i htela da bude uspešna odbojkašica kako bi ga učinila ponosnim ocem.

Dragan i Nina Kobiljski su roditelji devojčice koja je pokušala da spreči krvavi pir u OŠ „Vladislav Ribnikar” tog 3. maja 2023. godine.
Draganova kćerka Ema jedna je od devetoro ubijene dece u Osnovnoj školi Ribnikar 3. maja prošle godine. Uz osmoro dece, ubijen je i čuvar škole.

Kobiljski je kolegama iz Sportskog žurnala poslao i nekoliko fotografija, a uz jednu od njih i poruku:
„Ovde sam vikao – ko je sa nama? Ema!“