Nova smrt potresla svet košarke

Tuga u svetu košarke. Preminuo je Lior Lubin.

Košarkaški svet oplakuje gubitak bivšeg igrača i pomoćnog trenera Makabija iz Tel Aviva, Liora Lubina, koji je preminuo u 46. godini nakon hrabre borbe sa kancerom.

Lekari su potvrdili da su šanse za oporavak bile minimalne, nakon čega je trener napustio bolnicu i proveo poslednje dane u krugu svojih najbližih.

Tokom svoje igračke karijere, Lubin je branio boje ekipa poput Makabi Petah Tikve, Ironi Ramat Gana, Makabi Tel Aviva, Hapoel Tel Aviva, Azovmaša, Apolona i CSKA Sofije.

Trenerska karijera bila mu je još bolja, te je on vodio Hapoel Gilboa Glaiju, Makabi Ašdodu, a potom je bio i pomoćnik u reprezentaciji Izraela. To ga je preporučilo i Makabiju iz Tel Aviva, ali i Panatinaikosu, a poslednji posao imao je u Hapoel Ber Ševi.

Oded Kataš, trenutni trener Makabi Tel Aviva, bio je veliki prijatelj Liora Lubina, što potvrđuje činjenica da je ovaj stručnjak bio jedan od retkih koji je mogao da ga poseti tokom poslednjih nedelja.

Od Lubina se na društveniom mrežama oprostio i košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović, kome je izraelski stručnjak bio trener u Panatinaikosu.