Nikola Topić potencijalno 10. pik na draftu naredne godine

Nikola Topić je srpski košarkaš. Igra na pozicijama plejmejkera i beka. Trenutno igra kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde za Mega basket. Rođen je 2005.godine u Novom Sadu.

Nikola Topić je bio kapiten sastava juniorske reprezentacije Srbije koji je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2024.godine u Nišu.

Proglašen je za MVP prvenstava, a uvršten je i u idealnu petorku. Sin je velikog košarkaša Milenka Topića.

Jedno ime u ABA ligi koje treba izdvojiti posle šest odigranih kola je bez ikakve dileme Nikola Topić. Mladi plejmejker Mege oduševljava sve. Posle šest odigranih mečeva, ima prosek od 20,7 poena, 3,5 skokova i 8,2 asistencije.

Oduševio je i ljude iz NBA lige koji definitivno prate šta radi reprezentativac Srbije ove sezone u regionalnom takmičenju.

Već ga mnogi vide kao visokopozicioniranog pika na narednom NBA draftu. Posle partije protiv Zadra kada je ubacio 28 poena za neverovatan indeks 41 njegova pozicija je dodatno skočila.

Specijalizovani Draft ekspres, portal koji se bavi najtalentovanijim košarkašima na planeti vidi Nikolu Topića kao 10 pika na sledećem draftu što je skok u odnosu na prethodni put kada se pravila analiza. Tada je Topić bio 26.

Brojni NBA skauti, ali i visoko pozicionirani radnici u klubovima već su dolazili da gledaju Topića. Zamenik generalnog menadžera Boston Seltiksa, Ostin Ejndž, je bio u Podgorici na ABA Superkupu. Iako nije hteo da otkrije koga tačno prati, evidetno je bilo da mu je glavna meta bio baš mladi Topić.
„Moj posao je da pronađem igrače da pomognem Seltiksima da pobeđuju utakmice. Iskoristio sam ovu priliku da dođem jer je veliki broj igrača ABA lige na jednom mestu, a liga se pokazala da poseduje zavidan nivo talenta“, rekao je Ejndž.