Lana Pudar želi olimpijsko zlato u Parizu

Lana Pudar je najbolja plivačica i najbolji sportista Bosne i Hercegovine. U jeku je priprema za Evropsko prvenstvo u plivanju u malim bazenima. Ovo prvenstvo biće održano od 5. do 10. decembra u rumunskom Otopeniju.

Fukuoka 2024 World Aquatics Championships – Swimming – Marine Messe Fukuoka Hall A, Fukuoka, Japan – July 26, 2024 Bosnian and Herzegovia’s Lana Pudar in action during the women’s 200m butterfly semi final 2 REUTERS/Issei Kato – UP1EJ7Q0YUU69

Mlada Mostarka je već pisala istoriju bh. sporta i plivanja. Lana je prvi plivač iz BiH koji je osvojio titulu prvaka Evrope na 200 m delfin stilom u Rimu prošle godine. Lana sada ima za cilj da osvoji prvu olimpijsku medalju za BiH, u bilo kom sportu, na Igrama sledeće godine.
„Prva sam koja sam osvojila evropske medalje i bila u svetskom finalu, što mnogo znači za mene, ali i moju zemlju“, kaže Pudar za “European Aquatics“

“Moj cilj je osvojiti olimpijsku medalju, zapravo zlatnu olimpijsku medalju sledeće godine, jer tu medalju čekamo više od 25 godina. Bila bi tako velika i istorijska”.

Lana je govorila da njeni uspesi opravdavaju „teške“ odluke koje često mora donositi zarad svoje karijere .
“Bilo je teško i još uvek je ponekad kada imam trenutke u kojima želim da prekinem sve ovo i budem normalna tinejdžerka. Ponekad samo želim da izađem, ili čak da budem kod kuće sa prijateljima i porodicom, jer sam često odsutna . Onda se setim zašto sve ovo radim, koliko sam dobra i ne želim da prestanem“, naglašava Lana Pudar.

Lana je istakla da joj je jedan od uzora legendarna Sara Sjostrom.

Lana srećno!