Ko Partizan sramno izbacuje iz Arene? Ko prljavim igrama crno-belima oduzima prednost domaćeg terena?

Umesto priče o košarci, u centru pažnje su zakulisne radnje van terena i pokušaji da se Partizan izbaci iz „Beogradske arene“ u odlučujućim mečevima.

Partizan je neslavno krenuo u pohod na ABA titulu.Nakon neverovatne serije i pet velikih mečeva protiv Reala u četvrtfinalu Evrolige, Partizan je kući izgubio od ekipe Studentskog centra.

Utakmica nije igrana u Areni već u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Prema saznanjima „Nova.rs“, sada se traži način da se Partizan do kraja plej-ofa potpuno iseli iz „Beogradske arene“, zbog navodne zauzetosti. Traži se način da se jednostrano raskine ugovor sa crno-belima.

Šta je problem?

Partizan je prodao 11.500 sezonskih karata što je broj koji u Srbiji može da stane samo u Beogradsku arenu što je i bio deo dogovora i potpisanog ugovora uoči početka sezone.

Svi navijači koji su kupili karte ne mogu da stanu ni u jednu drugu dvoranu. To znači da ukoliko bi se igralo bilo kojoj drugoj dvorani nekoliko hiljada ljudi sa uredno kupljenim kartama bilo bi oštećeno i sam klub bi morao da refundira sredstva.

Pojavila se informacija da bi Partizan igrao eventualno finale u dvorani „Stožice“ u Ljubljani. Navijači su opravdano besni jer se postavlja pitanje logistike odlazaka na mečeve u Ljubljanu iz Srbije.

Najveća dvorana u Srbiji postala je prebukirana. Razlozi potencijalnog izbacivanja iz Arene do kraja plej-ofa navodi se premijera filma o Aci Lukasu, Expo winter događaj…

Ideja je bila da se plasira priča o dugovanju za korišćenje dvorane, ali je pala u vodu nakon što je Partizan izmirio svoje dugove. Glavnu ulogu u čitavoj priči igra direktor Arene i legenda Partizana Goran Grbović koji pod pritiscima traži način da ospori važeći ugovor.

Celu sezonu Partizan se sa Crvenom Zvezdom borio za prednost domaćeg terena. Prednost ostvarena na terenu sada je dovedena u pitanje. Klub je doveden u nezavidnu situaciju. Da li je i to jedan od razloga loše igre i poraza sa ekipom Studenski centar ?

Rasplet situacije je neizvestan, a navijači su besni.