Bivši fudbaler UBIJEN u napadu Hamasa dok je slavio 43. rođendan!

U Izraelu je pravi haos. Sportski portal „One“prenosi da je u napadu Hamasa ubijen i bivši izraelski fudbal Lior Asulin. On je slavio 43. rođendan kada je grupa boraca Hamasa upala i počela da puca po prisutnima, a žrtve se još broje.

Oko 50 boraca Hamasa je došlo u prostor za zabavu i ubilo mnoge civile, uključujući i 43-godišnjeg bivšeg fudbalera – piše “One“.

Asulin je karijeru počeo u Makabi Herzliju, a onda igrao za mnoge izraelske klubove, između ostalih Hapoel Ber Ševu i Makabi i Hapoel iz Petah Tikve.
Bio je kratko i na Kipru gde je igrao za ekipu Apolona.

Iz porodice, međutim, negiraju da je vest o pogibiji Liora potvrđena.

Moj brat je bio na zabavi u Baraiju, nismo uspeli da se čujemo sa njim od jutros. Molim sve koji mogu da nam pomognu da ga kontaktiramo – oglasila se njegova sestra.

Međutim, objavljeno je da je Asulinovo telo pronađeno i da je on zvanično proglašen mrtvim.

Iz Izraela nastvaljaju da pristižu stravične vesti. Fudbaler Kirjat Jama, Ben Benjamin, izgubio je nogu u pomenutom raketnom napadu Hamasa koji je otpočeo u subotu.

U Izraelu vlada ratno stanje, a na njega nisu imuni ni košarkaši Makabija iz Tel Aviva.

Ponos Izraela morao je da se pobrine za bezbednost svojih košarkaša, pa je doneta važna odluka.

Partizan je tokom dana ponudio Makabiju da u Beogradu igra nastavak Evrolige, a sada je izraelski gigant odlučio da će svi strani košarkaši biti prebačeni na Kipar.

Ostatak tima priključiće im se za nekoliko dana.