Bivši fudbaler izgubio milione. Sad se valja u blatu sa puškom.

Džermejn Penant, bivši fudbaler Arsenala i Liverpula, ponovo je dospeo u žižu britanske javosti!

Penant je jedan od takmičara koji će se pojaviti u tamošnjem rijalitiju „Celebrity SAS: Who Dares Wins“, gde učesnici moraju da prođu kompletnu obuku SAS specijalaca.

Poznato je da je Penant ne tako davno morao da proglasi bankrot po nalogu suda. Igrač koji je i te kako obećavao, ujedno i zarađivao ogroman novac, došao je u situaciju da mu luksuzan život dođe glave.

Penant je priznao da je tokom karijere izgubio više od 10 miliona funti. Sebe je opisao kao „finansijski nepismenog“ momka koji je ulazio u takvu zbrku da je zaboravljao da poseduje kuće. Priznao je da je za jednu noć u jednom lokalu u Las Vegasu potrošio 25.000 funti na piće.

Iskreno rečeno, mogao sam da budem milijarder i opet bih sve sjebao. Napravio sam toliko grešaka, ali nisam znao kako da se nosim sa tim stvarima – poručio je Penant.

Penant iza sebe imao burnu prošlost sa ženama, pogotovo modelom za odrasle Alis Gudvin s kojim ima sina.

Penant je priznao da mu je prošle godine dijagnostifikovan poremećaj pažnje, hiperaktivnost i PTSP povezan sa traumom iz detinjstva. On je zaboravio da poseduje kuću, nakon što je iz LIverpula prešao u Saragosu.

Kupio je kuću sa šest spavaćih soba u Haleu za 1,2 miliona funti. Kada se presleio u Španiju ostavio ju je praznu – iako je plaćao hipoteku. Kasnije se u nju uselila narko-banda koja je izazvala požar.
Kupovao sam kuće, a da nikada nisam ni razgovarao sa agentom za nekretnine. Imao sam hipoteke za koje nisam ni znao da postoje. Primao sam loše savete od loših ljudi, živeo sam dan za danom. Postojao je čovek koji je sređivao stvari za mene, ali sada shvatam da me samo varao za novac. Takve stvari su mi se dešavale gde god sam otišao. Takođe, izlazio sam i trošio novac u noćnim klubovima kako ne bih brinuo o tome. Bili smo dva puta u Las Vegasu, a kod prvog sam dobio račun od 25.000 za svoje drugove. Nisam ni znao šta se naručuje.Ulagao sma u konje i imanja, izgubio sam sve.

Penant sada radi kao fudbalski ekspert. Živi sada sa novom devojkom, glumicom Džes Impiaci. Bez obzira što je sve izgubio ističe da je srećniji nego ikada.

Penant je posle razvoda izgubio tri kuće. Tokom braka sa Alis Gudvin posedovao je Ferari, Aston martin, Lamborgini, Porše i nekoliko Rendž Rovera. Letovao je na Maldivima, Bahamima, Sejšelima, Dubaiju…

On je prvi fudbaler u Premijer ligi koji je sa elektronskom nanogicom igrao fudbal, jer je 2005. morao da odleži tri meseca u zatvoru.

Penant je otkrio i surovu istinu o svom životu.
Bilo mi je neprijatno da ispričam svoju priču, kroz šta sam prošao, odakle sam došao, šta sam video. Mama me je napustila kada sam imao tri godine. Otac me je odgajao najbolje što je mogao i imao sam oko šest ili sedam godina, a onda me je zanemario. Onda se moj tata drogirao, ljudi su dolazili iz kuće, rekao bih da je bio zavisnik. Tako da nisam imao mamu, oca, okružen drogom, oružjem i kriminalom.

Tokom karijere igrao je za 15 različitih klubova, nastupivši na preko 350 ligaških nastupa, a sa LIverpulom 2006/07 bio je vicešampion Evrope.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije