Akcija „Jedan Partizan imamo“ u senci nelogičnih kazni iz Evrolige i upozorenja

Posle dva meča u gostima, košarkaši Partizana poveli su u plej of seriji protiv Real Madrida sa 2:0. Serija se sad seli u Beograd.


Dok se izabranici Željka Obradovića na terenu bore za istorijski uspeh i plasman na Fajnal for Evrolige, navijači se bore na drugom frontu da pomognu klubu. Teški balast u vidu duga za porez je veliki teret za klub.

Na inicijativu navijača, klub je pokrenuo akciju prikupljanja novca za otplatu poreza. Ova inicijativa je naišla na oduševljenje armije crno-belih navijača. Skupljeno je već nešto manje od dva miliona evra. Akcija „Jedan Partizan imamo“ trajati još dve nedelje.

Svaka uplata zlata vredi i skoro nemogće je rangirati. Svak uplaćuje po svojim mogućnostima tako da imamo i anonimnu uplatu od 12 miliona i mnogo onih koji su pomogli sa 3000 dinara koliko je najmanja moguća uplata.

Među donatorima su i bivši fudbaleri Partizana kao što su Aleksandar Mitrović, Vuk Rašović i Vladimir Stojković.Klub je pomogao i bivši košarkaš Aleksandar Saša Pavlović,a i NBA as Aleksej Pokuševski.

Među onima koji su javno uplatili novac su i ministar prosvete Branko Ružić, ministar turizma Husein Memić, kao i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, Rasim Ljajić.

Među donatorima i i najbolji vaterpolista sveta i dete Partizana,Filip Filipović.

Stiglo upozorenje: Za najmanji incident Grobara, prazni se Arena protiv Reala

Serija protiv Reala se seli u Beograd. Posle incidenta u drugom meču, tenzija je povećana. Sramotne kazne su umesto da smanje tenzije samo ih povećale. Mnogo stožije je kažnjen Partizan nego Real i ako je i laicima jasno da su incident i tuču počeli igrači Reala, a ne Partizana. Tenzija je povećana pa se nesportsko navijanje neće tolerisati.

Direktor Arene Goran Grbović u intervjuu za Mozzart Sport istakao da ne sme da se dogodi ni najmanji incident.

– Slušajte ovako, znam jednu stvar, ako bude neki incident, uleti neki predmet ili ne daj Bože neko se zbog toga povredi, kompletne tribine se prazne za 45 minuta, a četvrta utakmica se igra bez publike. Zato, pamet u glavu. Podržite Partizan, svoj klub u ovom istorijskom momentu. Real je na kolenima, a Željkov tim je pokazao od čega je satkan i šta može da uradi – istakao je Grbović.

Partizan zaista ima priliku da uradi nešto neverovatno, ali treba misliti i na budućnost. Ne prestaje da se igra košarka posle ove sezone. Ovakav projekat Partizana treba da traje deceniju, cela srpska košarka treba da profitira od ovoga što radi Željkov tim, a radi nešto zaista veliko.

Braćo Grobari pamet u glavu. Dokažimo da smo najbolji na svetu.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije