Real je nagradio Jabuselea i ostale učesnike tuče

Real Madrid je zbog incidenta s kraja meča sa crno-belim najavio sankcije za vinovnike tuče. U izjavama posle utakmice kraljevski klub je najavio oštre sankcije,čak je rečeno da su neki završili sa karijerom u Realu. Košarkaški Real Madrida danas su igrali utakmicu španskog šampionata protiv Saragose.
U rosteru „kraljevskog tima“ našao se i Geršon Jabusele i ostali vinovnici i inicijatori tuče.

Odluka Matea Ćusa da u sastav uvrsti i francuskog igrača i ostale, koji je napravili pravi haos na drugom meču četvrtfinala Evrolige protiv Partizana, izazvala je pravu buru na društvenim mrežama.

Španski mediji su preneli da u klubu nemaju nameru da tolerišu ponašanje pojedinaca kao što je ponašanje Jabuselea,Deka,Muse i inicijatora tuče Ljulja. Očekivale su se interne sankcije, pored onih koje im je izrekla liga. Klub je najavio da će staviti do znanja svima da u svojim redovima ne želi igrače koji štete renomeu jednog od najboljih sportskih kolektiva na svetu.

Nažalost to se očekivalo u meču protiv Saragose, međutim, nije se desilo. Jabusele i ostali su se našli na parketu.

Posle utakmice košarkaška javnost je skoro jednoglasno osudila postupak igrača Reala,Serhio Ljulj je proglašen inicijatorom tuče, svi su osudili divljaštvo igrača Reala Jabuselea. Tako je mislio i Real, ali nažalost samo do trenutka dok su iz Evrolige izrekli kazne.

Čak su i navijači „kraljevskog kluba“javili u komentarima da je Partizan oštećen, kao i da je ovakva odluka najelitnijeg takmičenja „sramotna“.

U kazni igrača Partizana i povredi Egzuma Real vidi svoju šansu da vrati seriju u Madrid pa su zato i odustali od najave oštrih kazni. Ali i Partizan se nešto pita.

I Partizan za trku konja ima.